Externe jeugdcompetitie

VAS speelt met enkele jeugdteams Externe Competie. Dat zijn ontmoetingen met andere clubteams uit de SGA die uit of thuis plaatsvinden.

Iedereen kan meedoen. Je speelt in een team van jouw sterkte. Als het je leuk lijkt, geef je dan direct na de zomervakantie op bij de Externe Competitie-leider via vasjeugd@gmail.com. (Voor seizoen 2017/2018 is dit Zwaan Kraijer.)

Je speelt dan een heel jaar competie met hetzelfde team. Dit gaat om zeven doordeweekse avonden (thuis speelt VAS op de donderdag), tussen 19.00 en 21.00 uur. Het kan zijn dat je naar Almere moet, of naar Uithoorn.

Soms is er een invaller nodig. Dat kan elke voor die plek geschikte jeugdspeler van VAS zijn.

De teams van het seizoen 2017/2018:

De opstelling:

VAS C1  Teamleider: Zwaan Kraijer

Hoofdklasse

Speeldata: do 2 nov (Cygnus), do 23 nov (Cygnus), do 1 feb (Almere), do 8 mrt (Cygnus), do 12 apr (Almere), do 17 mei (Cygnus).
Khoi Pham, Charles Molin, Rufus Ang,  David LeCessie
VAS C2  Teamleider: Cornelie Wiersma

Hoofdklasse

Speeldata: do 2 nov (Cygnus), do 23 nov (Cygnus), do 1 feb (Almere), do 8 mrt (Cygnus), do 12 apr (Almere), do 17 mei (Cygnus).

Eline Roebers, Matteo van Cleef, Jonah Nienkemper,  Rafael Goudriaan

VAS C3  Teamleider: Thang Pham

Eerste Klasse

Speeldata: do 2 nov (Cygnus), do 23 nov (Amsterdam West), do 1 feb(Cygnus), do 8 mrt (Almere), do 12 apr (Cygnus), vr 18 mei (Zukertort Amstelveen).
Nils Gardair, Jade Cheng, Pjotr ten Berge, Lan Pham

VAS C4  Teamleider: Geert Beckers

Derde Klasse

Speeldata: di 31 okt (Caïssa), do 14 dec (Cygnus), do 1 feb (Almere), do 8 mrt (Cygnus), do 12 apr (Almere), do 17 mei (Almere).

Jay Coffeng, Julius Dresselhuijs, Jan Beckers, Yassine El Wahabi

————————————————————————————

De teams van seizoen 2016/2017:

VAS C1 en C2 spelen in de Hoofdklasse C van de SGA jeugdcompetitiehttp://www.sgaschaken.nl/jeugd/teamcompetitie/

VAS C1: 1 Khoi Pham, 2 Matteo van Cleef, 3 Aadi Patwardhan, 4 Ryan Busa
teamleider: Betty van Cleef

VAS C2: 1 Eline Roebers, 2 Charles Molin, 3 Jonah Nienkemper, 4 Rufus Ang
teamleider: Cornelie Wiersma

VAS C3 en C4 spelen in de 1e Klasse C van de SGA jeugdcompetitiehttp://www.sgaschaken.nl/jeugd/teamcompetitie/1e-klasse-c/

VAS C3: 1 Jade Cheng, 2 Daniel van Cleef, 3 Suvan Patwardhan, 4 Mark Wierts
teamleider: Betty van Cleef

VAS C4: 1 Max de Vreugt Pezo, 2 Jack ter Voert, 3 Danial Altaf, 4 Koert Mouris
teamleider: Dennis de Vreugt

KNSB Meesterklasse C en D (landelijk)

De kampioen van de (regionale) SGA C-competitie plaatst zich voor de (landelijke) KNSB jeugdclubcompetitie C, die het daaropvolgend seizoen, op vier zaterdagen in de periode van september t/m december in Den Bosch wordt gespeeld.

Via het regionale TK-D (Team Kampioenschap D, op 1 dag in het voorjaar) plaatsen zich teams voor de KNSB Jeugdclubcompetitie D, die het daaropvolgend seizoen, op drie zaterdagen in de periode september t/m december in Den Bosch wordt gespeeld.


seizoen 2015/2016:

VAS C1, C2 en C3 speelden in de Hoofdklasse van de SGA jeugdcompetitie.

VAS C4 speelde in de 1e Klasse van de SGA jeugdcompetitie.

VAS C5 speelde in de 2e Klasse van de SGA jeugdcompetitie.

KNSB Meesterklasse:

VAS C1, D1 en D2 speelden in de landelijke zaterdagcompetitie in Den Bosch:

http://www.schaakbond.nl/jeugd/jeugdclubcompetitie/2015

speeldata 2016: 10 september, 1 oktober, 12 november en 10 december.

Verslag externe C-competitie SGA seizoen 2015 – 2016

VAS C1 kampioen van de meesterklasse; Verslag Externe C-competitie SGA seizoen 2015 – 2016

Het team van VAS C1 is kampioen geworden van de regionale meesterklasse van de SGA. Dit team bestaat in de basis uit Khoi, Job, Leon en Matteo. Tweemaal was een invaller nodig, en Jonah en Eline wonnen die invalbeurten en hadden dus ook een aandeel in het kampioenschap.

Vanaf het begin van het seizoen was duidelijk dat zij, samen met Almere C1, de grote kanshebbers waren op de titel, met als gevaarlijke outsiders de teams van Caïssa C1 en VAS C2. Vorig jaar was het kampioenschap immers beslist op een half bordpunt. Toen was er een gelijkspel tussen VAS en Almere, en een zinderende slotronde.

Dit jaar leek het aanvankelijk dezelfde kant op te gaan, met een remise tussen VAS C1 en Almere C1, in de vierde ronde. Maar dit jaar deed VAS C2 wat nadrukkelijker mee, en ook Caïssa speelde sterk. In de vijfde ronde verslikte Almere zich in het tweede team van VAS, een remise. Dat betekende voor VAS C1 dat ze zich niet meer om de bordpunten hoefden te bekommeren, enkel de matchpunten.

Dat kwam in de zesde ronde goed van pas, toen er tegen Caïssa moest worden aangetreden. Een nipte overwinning van 2,5 – 1,5 volstond. Ondertussen liet Almere er geen gras over groeien, en bleef maximale scores van 4-0 behalen. VAS C1 kon dus geen enkele steek laten vallen. In de laatste ronde trad VAS C1 in een uitgesteld duel aan tegen Amstel C1. Voor het kampioenschap was winnen vereist (om één matchpunt voor te komen), en omdat de uitslag 4-0 werd, bleef VAS C1 met de bordpunten ook, net als vorig jaar, een half bordpunt voor op Almere. Het kampioenschap werd passend gevierd met (appelsap)champagne!

Overige teams Meesterklasse: C2 en C3

Zoals hierboven al beschreven deed VAS C2 dit jaar nadrukkelijk mee voor de ereprijzen. Dit team bestaat in de basis uit Kasper, Eline, Aadi en Ingo, en Max heeft een keer ingevallen. Voor dit team was er zelfs even hoop op een tweede plek, toen het duel met Almere misschien op winst had kunnen uitdraaien. Uiteindelijk werd dat remise. In de laatste ronde moest worden aangetreden tegen Caïssa C1. Dat duel werd verloren, maar op bordpunten bleef VAS C2 de concurrenten van Caissa voor, zodat C2 beslag heeft gelegd op de derde plek.

VAS C3 bestaat begon met de gevestigde en aanstormende talenten Loran, Nils, Ryan en Noam. Dit team had (door het stoppen van Noam en later Loran) heel veel invallers nodig. Gelukkig hebben we nog meer goede spelers bij VAS: Rufus, Jonah en Seegert. Voor veel van deze spelers was dit de eerste kennismaking met het hoge niveau van de meesterklasse, met als resultaat vele mooie partijen en een zevende plaats, een nipt half bordpunt achter de nummer zes.

VAS C4 in de eerste klasse en VAS C5 in de tweede klasse

Het team van VAS C4 speelde in de eerste klasse. Dit team bestaat uit de jonge spelers Daniel, Suvan, Senya en Tom. Max, Samson en Wytze hebben allemaal een keer ingevallen. Het was duidelijk dat dit team het best zwaar zou krijgen in deze klasse. Maar uiteindelijk zijn er toch veel potjes gewonnen, en ook een aantal matches. Met vijf matchpunten is het team zesde geworden. En er is een hoop ervaring opgedaan!

Het team van VAS C5 speelde in de tweede klasse. Dit team bestaat uit de routiniers Wytze en Jack, en de jonkies Jay en Jule, en is éénmaal aangevuld met Lan. Het team begon met een bliksemstart: twee 4-0 overwinningen, dat ze in één keer naar de kop van de ranglijst bracht. Helaas kon dit niveau niet worden vastgehouden, ook omdat de spelers de neiging hadden om véél te snel te spelen. In de loop van het seizoen werd dat veel en veel beter. De spelers namen de wedstrijden steeds serieuzer, zodat er altijd zicht was op een plek in de top drie. Helaas is dat niet gelukt, en is dit team uiteindelijk vijfde geworden.