Jeugdschaak

Schaakles & jeugdclubcompetitie

Bij de jeugd wordt op de clubavond in de groepencompetitie gespeeld. Per seizoen zijn er twee cycli, de eerste loopt ongeveer tot eind januari, de tweede tot de zomervakantie. Aan het eind van iedere cyclus worden er bekers uitgereikt! De Konings-, Dame-, Toren- en Lopergroep spelen eerst hun partij in de aula beneden (18.45-19.30), en hebben daarna les in de lokalen op de eerste verdieping (19.30-20.15). De Paarden- en Pionnengroepen hebben eerst les in de lokalen op de eerste verdieping (18.45-19.30), en spelen daarna hun partij beneden in de aula (19.30-20.00). Het is de bedoeling dat alle kinderen met de klok spelen en hun zetten noteren (dit laatste geldt alleen niet voor de pionnen). Hier leer je beter door na te denken, minder snel te schaken, en je kunt je partij met een trainer naspelen.

Wedstrijden tegen andere clubs

VAS speelt met acht jeugdteams externe competitie. Dat zijn ontmoetingen met andere clubteams uit de SGA die uit of thuis plaatsvinden. Iedereen kan meedoen en speelt in een team van eigen sterkte. Opgeven kan aan de jeugdcommissie via vasjeugd@gmail.com. De externe wedstrijden bestaan uit zeven doordeweekse avonden met een vast jeugdteam tussen 19.00 en 21.00 uur in de regio Amsterdam. Het jeugdteam speelt ofwel thuis ofwel elders in de stad of in de regio, dat kan Almere zijn of Uithoorn. Soms is er een invaller nodig. Dat kan elke voor die plek geschikte jeugdspeler van VAS zijn.

VAS-Jeugdtoernooi

Elk jaar in september/oktober organiseert VAS een Grand Prix-toernooi: Het Zwarte Veulen. Dit jeugdtoernooi maakt deel uit van de Grand Prix-reeks van de SGA. Wie de A-groep drie keer wint mag de wisseltrofee houden.

Jeugdschaak-Pinksterkamp

Ieder jaar organiseert VAS met Pinksteren een schaakkamp voor onze clubleden van 9 t/m 13 jaar. Als er plaats is kunnen ook kinderen van andere schaakclubs mee. Je slaapt met z’n allen twee nachten in een grote padvindersblokhut gelegen in een bos bij Santpoort, krijgt schaaktraining en je speelt heel veel groepsspellen als Levend Stratego, Douanespel, Ruilspel en Mega-doorgeefschaak. ’s Avonds is er een kampvuur. Dit moet je meemaken!

Verklaring Omtrent Gedrag

Uiteraard vragen we voor alle begeleiders van de jeugd de verplichte verklaring omtrent gedrag (VOG) aan. Het aanvragen kan gratis via de Schaakbond Groot Amsterdam, via dit formulier VOG.

Vertrouwenscontactpersoon

Eventuele nare situaties, klachten, pestgedrag etc kunt u voorleggen aan onze vertrouwenscontactpersoon Tom Prent. Heeft u vragen of opmerkingen? Dan kunt u hem bereiken per mail. Hij neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.