Senioren

De clubavond

Een clubavond is bij VAS altijd op donderdagavond. De avond begint bij VAS om 19:45 en duurt tot ongeveer 00:00. Er is bij VAS de mogelijkheid tot vrij schaken. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd. Zoals lezingen en simultaans. Daarnaast vinden er wedstrijden plaats.

(Wedstrijd)Schaken bij VAS is onderverdeeld in 2 categorieën

  • De Interne Competitie 
  • De Externe competitie

Interne competitie

dit zijn de wedstrijden tegen clubgenoten die plaatsvinden op de clubavond. Aanmelden tussen 19:45 en 20:00, aanvang om 20:15.

Deze competitie is voor ieder lid toegankelijk en specifiek opgeven is niet nodig. Deze vinden plaats volgens verschillende formats. Hier is meer over terug te vinden onder de kop Interne Competitie

Externe competitie

Dit zijn de wedstrijden tegen andere verenigingen. De thuiswedstrijden vinden gewoon plaats op donderdagavond.  De uitwedstrijden op de avond van de ontvangende vereniging.  Aanvang is altijd 20:00 Deze competitie is voor ieder lid toegankelijk echter in tegenstelling tot de Interne Competitie moet men zich voor de Externe Competitie specifiek opgeven bij de extern wedstrijdleider. Ook hier is er sprake van verschillende mogelijkheden. Meer informatie is terug te vinden onder de kop Externe Competitie.