Goede resultaten C1 en C2 in Almere


Op maandagavond gingen onze twee sterkste C-teams allebei naar Almere om zich te meten met de sterkste twee teams van Almere. De laatste jaren zijn dit de topduels die beslissen over het uiteindelijke kampioenschap van de SGA. Vorig jaar was het zelfs de slotronde, met ongekend spannende afloop. Dit jaar dus eerder in het seizoen, en weer vallen de uitslagen goed voor VAS.
 
Onze C1 won vrij gemakkelijk met 3,5 – 0,5 van Almere C2. Leon speelde op bord 3 tegen Thomas, en was al na een kleine 20 minuten klaar. Ik heb er niks van gezien. Toen maar snel even gaan kijken. Daniel op bord 4 zag er goed uit tegen Andrei, en hetzelfde gold voor Job op bord 2 tegen Jimmy. Uiteindelijk wonnen ze allebei vrij gemakkelijk. Op bord 1 was Khoi met een spannende en ingewikkelde partij bezig tegen Duncan. Beiden dachten enorm goed na, en de slotstelling werd bereikt na 16 zetten, maar wel nadat beiden het grootste deel van hun tijd al hadden verbruikt. Ik stond er samen met de vader van Jeroen (Almere C1) naar te kijken. En wij begrepen niet waarom bepaalde zetten niet werden gespeeld. Dus waarschijnlijk begrepen we er eigenlijk niks van, zoveel tactische dingen zaten er in de stelling. Khoi zette Duncan voor wat probleempjes (de computer geeft Khoi zelfs +2,6), maar die loste Duncan erg precies op, en toen had Duncan het betere van het spel, en waarschijnlijk zelfs een gewonnen stand. In de slotstelling, met een soort herhaling van zetten, werd remise overeen gekomen, waar de computer +3,5 voor Duncan geeft. Khoi komt dus met de schrik vrij, en VAS C1 wint met 3,5 tegen 0,5.
VAS C1 staat een half bordpunt voor op Almere C1, dus mag er eigenlijk geen partij meer verloren gaan. En dat gebeurde dus nu wel. Zou Almere kunnen profiteren, door met maximale cijfers van onze C2 te winnen?

VAS C2 was in ieder geval van plan om hier niet aan mee te werken. Sterker nog… Als C2 zou winnen van Almere C1, dan zouden ze de tweede plaats kunnen overnemen van Almere C1. Reden genoeg dus om geconcentreerd te gaan zitten voor vier mooie partijen. Op bord vier maakte Ingo tegen Kavya helaas een foutje in de opening. En hoewel hij daarna goed speelde kwam hij dat niet meer te boven. Op bord één speelde Kasper ondertussen een wereldpartij tegen topfavoriet Daniel. Met een mooie paardzet behield Kasper in een gecompliceerde stelling maximale druk op alle stukken van Daniel. Daniel dacht lang na, maar kwam er niet helemaal uit. En in de slotstelling hielden de twee lopers en koningin op afstand via drie prachtige diagonalen de koning in een matnet. Ondertussen was Eline ook aan het winnen tegen Jeroen. In een evenwichtige partij kwam Eline langzaam maar zeker op een klein voordeeltje, en wist dit uiteindelijk uit te breiden naar groot voordeel en de winst. 2-1 voor VAS dus! En dan was Aadi nog aan het spelen tegen Jessie. Helaas was de stelling van Aadi tamelijk hopeloos. Het enige waar hij nog op kon hopen was de klok, die voor Jessie onder de drie minuten stond. Maar Jessie is professioneel genoeg om daar genoeg aan te hebben. De einduitslag werd dus 2-2. En daarmee blijft Almere C1 dus onze VAS C2 een matchpunt voor. Maar wie weet wat er nog gebeurt in de competitie…
Later deze week spelen C4 en C5 nog uitwedstrijden, en aanstaande donderdag tijdens de clubavond speelt C3 een thuiswedstrijd tegen AdA. Komt dat zien!

do 18-feb VAS C3 AdA 04 C1
wo 17-feb De Amstel C1 VAS C4
vr 19-feb Zukertort Amstelveen C3 VAS C5

 
tekst: Bruno Emans