INGO en MAARTEN Nederlands Kampioen Snelschaken

P1310036.JPG
Zes VAS-leden speelden vandaag op het NK Snelschaak voor de Jeugd in Almere.
Het toernooi bestond uit negen(!) voorrondes, waarna twee dubbelrondige meerkampen of – in het geval van de E – drie tienkampen werden gevormd op basis van puntenaantal.
Alle jeugdleden van onze club speelden uitzonderlijk goed.

NK Snelschaken

In de D speelde Rafaël Goudriaan een mooi toernooi, hij plaatste zich na de voorrondes in de topgroep waar hij uiteindelijk vijfde werd.
In de E, veruit de grootste groep met ca. 30 kinderen, speelden Max, Jule, Rufus en Ingo.
De zesjarige Max de Vreugt schaakte zó goed in de voorrondes (meermaals aan de hoogste borden) dat hij zich met gemak plaatste voor de topgroep, waarna de vermoeidheid een beetje toesloeg.
Jule Cordes speelde ook een hele sterke eerste toernooihelft. Zij plaatste zich bijna voor de topgroep, maar kon in de tienkamp helaas geen potten meer breken.
Rufus Ang wist na een belabberde start ternauwernood de topgroep te halen, waar hij helemaal in zijn element raakte en zelfs geruime tijd de ranglijst aanvoerde.
Ingo Bello maakte het erg spannend in de slotrondes van de top-tienkamp. Hij en Roger (van SC Almere) stonden even een half punt achter Rufus, maar na de achtste ronde (die Rufus verloor) weer een half punt op hem voor. In de slotronde versloeg Ingo zijn mede-koploper Roger, waardoor Ingo het goud greep met 7,5 punt en Rufus het zilver met 7 punten.
Maarten Hoeneveld was in de C degene met veruit de hoogste rating. Toch had hij even moeite met omschakelen naar het snelschaaktempo (3 min + 2 sec). Pas nadat hij zich voor de topgroep had geplaatst, stroomden de punten binnen.
Gefeliciteerd Maarten en Ingo!
(Voor degenen die zich afvragen wat ze ieder met twee bekers doen (ze zijn toch geen meisjes?): ze werden behalve KNSB-kampioen ook SGA-kampioen in hun leeftijdscategorie.)
Zwaan