Kasper Bleeker Open Nederlands Kampioen t/m 12 jaar!

Twaalf VAS-ers hebben begin augustus meegedaan aan het Open Nederlands Jeugd Kampioenschap (ONJK) 2016, een gezellig (en belangrijk) jeugdtoernooi. Gelukkig gaan steeds meer kinderen van onze club naar het Twentse Borne, waar het toernooi al een aantal jaren gehouden wordt.

VAS liet van zich spreken. Met name Kasper Bleeker deed het voortreffelijk, hij is Open Nederlands kampioen in de D-categorie geworden, met een puntentotaal van 10,5 uit 13. Een fantastisch resultaat! Bovendien heeft hij zich zo al geplaatst voor het gesloten NK in 2017, dat is heel mooi meegenomen!
De top drie in de D was een SGA aangelegenheid, Leon Reina legde uiteindelijk beslag op de derde plaats (Almere-speler Duncan Klaren werd tweede), met een punt minder dan Kasper.
Ook in de D deden Jonah Nienkemper en Jack ter Voert mee. Jonah werd met een puntenaantal van  6 uit 13 35e en Jack belandde op plaats 45 met een halfje minder, 5,5 uit 13.
In de E-categorie (t/m 10 jaar) had VAS twee troeven: Rufus Ang en Jule Cordes; ze moesten ook nog tegen elkaar spelen (remise)!
Jule had op de laatste ochtend pech (gevallen met de fiets) waardoor zij 1 ronde moest laten schieten. Score van Jule: 5 uit 12, plaats 25.
Rufus moest even op gang komen maar dat deed hij om te eindigen met een prima toernooiresultaat: 7,5 uit 13. Plaats 10.
Dan de rijzende ster van VAS: Max de Vreugt Pezo, een H-tje. De jongste pupillen speelden twee toernooien, één in de eigen leeftijdscategorie en één met de FGH. In de H werd Max heel mooi tweede (6 uit 9)! In de FGH een uitstekende score van 5,5 uit 9, wat de 11e plaats opleverde.
Twee toernooien speelde ook F-je Daniël van Cleef; hij haalde twee keer een puntenaantal van 5 uit 9.
Dan waren er nog combattanten in de C (t/m 14 jaar).
Maarten Hoeneveld speelde een goed toernooi (de week daarvoor had hij al prima gespeeld in Frankrijk), 7 uit 9. Helaas werd in de laatste ronde een nederlaag geleden, waardoor  het kampioenschap verspeeld werd. Maarten speelde overigens in de zesde ronde remise tegen Eline Roebers.
Zij (10 jaar) had zich opgeven voor de C-categorie om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het EK Jeugd, waar zij een paar dagen later naar toe zou gaan (in Praag). Eline deed het prima: 6,5 uit 9, de zesde plaats. Dat gaf vertrouwen voor het EK!
In deze categorie deden ook Job Emans en Matteo van Cleef mee. Job werd 13e met een score van 6 uit 9; Matteo haalde 5 punten binnen, goed voor plaats 31.
Dit toernooi is een echte aanrader voor jeugdspelers! Gezellig en leerzaam. Gaan er volgend jaar nog meer VAS-ers naartoe? Het is van 7 t/m 12 augustus 2017.
dav
Cornelie