Khoi, Jonah en Eline: mooie overscores op weekendtoernooi Haarlem

Vijf jeugdspelers van VAS speelden afgelopen weekend het Nova College Weekendtoernooi in Haarlem.
Een weekendtoernooi is: zes ronden spelen in een korte periode. Één op vrijdagavond, drie op zaterdag en dan nog twee op zondag.
Om de deelnemers tegemoet te komen en hen rust te gunnen, kan er een (of twee) keer een bye opgenomen worden (dat levert een half punt op). Sommige schakers zijn helemaal niet gecharmeerd van het bye-principe. Een (anonieme) jeugdspeler van VAS wist vrijdagavond bij inschrijving een vooraf aangevraagde bye razendsnel ongedaan te maken! Ha, ik speel lekker toch alle ronden!
Hoe verging het onze jeugdspelers?

Vier van hen deden mee in de B-groep (rating onder de 1900).
Matteo van Cleef behaalde 3 punten en een kleine overscore, Charles Molin speelde min of meer conform verwachting en vergaarde 4 punten.
Jonah Nienkemper haalde een mooie 50% score (3 uit 6) en 1.23 punt meer dan verwacht! In de eerste en laatste ronde fraaie remises tegen 1700-spelers!
Eline Roebers had het vrij makkelijk in de eerste twee ronden (2 uit 2). Maar de vier ronden daarna kreeg ze sterke (rating rond de 1800) tegenstand. Daar schrikt ze niet meer zo heel erg van: 3,5 uit 4! Eindresultaat: een prachtige gedeeld eerste plaats  met een grote overscore van 2.25.
In de A-groep (rating vanaf 1850), met 60 deelnemers onder wie GM’s, eindigde Khoi Pham heel fraai op de 24e plaats met 3 uit 6, een overscore van 2!
Onder de deelnemers bespeurden wij ook huidig jeugdleider Ben Duivenvoorden (18e in Groep B) en oud-jeugdleider Enrico Vroombout. Enrico, in Groep A, speelde in de laatste ronde aan bord 1; verloor toen helaas van toernooiwinnaar en GM Sadler. Eindklassering: een achtste plaats in zo’n sterk deelnemersveld!
Novacollege Chess Tournament