Slotdag van de KNSB Jeugdclubcompetitie 2018

asdlkfj

De C-categorie

In de Meesterklasse C (t/m 14 jaar) had VAS deze editie van de JCC maar liefst drie teams.

VAS C3 had afgelopen zaterdag op de laatste speelddag een jonge debutant: F-je Tobias viel in en deed dat ondanks twee nederlagen met verve. Een speler voor de toekomst! VAS C3 met de basisspelers Suvan, Pjotr, Jade en Jack  had het zwaar in de Meesterklasse C. Bovendien werd de in vorm zijnde Jade twee keer doorgeschoven naar VAS C2, een grote aderlating voor haar eigen team.

VAS C2 verloor op de laatste speeldag de confrontatie met Botwinnik uit Zoetermeer, het enige bordpunt kwam van Jade (die inviel voor de in Heerenveen – waar VAS A1 Promotieklasse A speelde – schakende Matteo). In de laatste ronde werd gelijkgespeeld tegen Talententeam SBO C1. Zo eindigde VAS C2 (met basisspelers Matteo, Aadi, Rafael en Olivier) net buiten de toptien op de twaalfde plaats met een 50% score: 8 matchpunten uit 8 ronden.

VAS C1 (Khoi, Eline, Kasper en Charles) had de zinnen gezet op de titel in de Meesterklasse C. Die doelstelling is gehaald: met 15 matchpunten werd VAS C1 kampioen in de Meesterklasse C! Alleen op de laatste dag moest een matchpuntje worden ingeleverd tegen SV Leiderdorp. Het kampioenschap levert bovenal promotie op naar de Meesterklasse A. In 2017 werd de titel in de Meesterklasse D binnengehaald, nu de titel in de Meesterklasse C, volgend jaar…

dfg
Kasper en Eline, de topscorers van de Meesterklasse C (naast Roger, die op 100% bleef in de D).

 

De D-categorie

In de D-categorie (t/m 12 jaar) van de Meesterklasse participeerden twee teams van VAS op dit NK voor clubteams. De D1 (met Jule, Rufus, Jay en Ingo) en de D2 (met Max, Senya, Lan en Danial) speelden een prima toernooi.

VAS D1 trof deze laatste dag de pittige tegenstanders Assen, KC Chesscool en Magnus Leidsche Rijn D1. Het viertal eindigde als zevende van 26 teams, met minder matchpunten maar meer bordpunten dan de uiteindelijke nummer drie. Niet heel efficiënt gespeeld dus, maar wel goed!

VAS D2 werd met twee remises en één winst op deze slotdag veertiende. De vier basisspelers haalden een hoge TPR, net als de spelers van het eerste D-team.

 

De A-categorie

Almere A1 met daarin VAS-speler Job werd vierde van 13 teams in de allerhoogste categorie. Het team had even veel bordpunten als de uiteindelijke nummer twee.

In Heerenveen speelde ons A-team in de Promotieklasse met invaller Matteo. De teamleden (Samuel, Matteo, Jonah en Julia) mikten op de eerste of tweede plaats die tot promotie naar de Meesterklasse leidt, maar zonder kopman Ivo bleek dit een brug te ver. Ivo speelde een hele goede JCC, maar was op de slotdag verhinderd. Het team moest genoegen nemen met de vierde plaats, een half bordpunt achter de nummers twee en drie.

tekst: Cornelie / Zwaan
foto’s: André Klaren