VAS C4 toch wel 1e in de 3e klasse C!

Afgelopen donderdag (17-mei) was de laatste ronde van de externe competitie voor de C4 in de 3e klasse. Dit met de wetenschap dat Caïssa C4 4 wedstrijdpunten voorstond en dus eigenlijk niet meer was in te halen.

Het team bestaande uit Jay, Julius, Yassine en Ibrahim moesten tegen Zukertort C4, een sterke tegenstander. En punten waren nodig om 2e te blijven. Het was wel spannend.

Al snel stond het 2-1 voor VAS met dank aan Jay en Ibrahim. Julius had meer tijd nodig maar sleepte ook de overwinning er uit. Dus 3-1.

Toen gingen we kijken of de 2e plek veilig was. Toen zei de wedstrijdleider, nog zo een score en jullie zijn 1e…….. Wat bleek, Caïssa had alle rondes al gespeeld. Met nog een 3-1 overwinning zou VAS met maar liefst een ½ bordpunt verschil 1e worden in de groep, nog spannender dus. En ja, de 2e plek was wel binnen.

Hetzelfde verloop als in de 1e ronde. Al snel stond het 2-1 voor VAS met dank aan Jay en Ibrahim. Julius had een gelijkwaardige tegenstander en het ging lang gelijk op. Toen het bord al behoorlijk leeg was pakte Julius met een mooie dubbele aanval van zijn paard een loper voorsprong. En toen was het in 1x voorbij. Julius zijn pionnen stonden beter en het was marcheren geblazen met 2 stuks. 1 werd geruild tegen de laatste toren van de tegenstander en de ander werd gepromoveerd tot koningin. En toen was daar al heel snel mat.

Weer 3-1 gewonnen en dus de groep gewonnen. Wat waren ze blij!!!!! (en de ouders erg trots).

tekst en foto’s: Henk

1 Comment

  1. Heel gaaf, zo’n spannend slot. Gefeliciteerd!
    Knap van Julius om in zo’n belangrijke partij cool te blijven. Top-prestatie! (Ook van de anderen…)

Comments are closed.