VAS-jeugd op SPA

Afgelopen week was het welbekende Science Park schaaktoernooi (SPA). Het toernooi duurde negen dagen, met één partij per dag. Veel jeugd van VAS deed mee (zelfs één speler in de A groep!)
Dat was natuurlijk Khoi, die tussen de FM’s en IM’s mocht spelen. Na de eerste vijf partijen had hij vier(!) punten. Het uiteindelijke resultaat van 4.5 uit 8 in zo’n sterk deelnemersveld is om trots op te zijn.
In de B-groep domineerde Kasper ongeklopt met een score van 7 uit 8, wat hem een mooie TPR en de tweede plaats opleverde.
Charles en Eline deden ook in de B-groep mee. Met zes remises en één winst kwam Charles op 4 uit 9. Een half puntje meer dan Eline, die op 3.5 uit 8 eindigde.
De laatste ronde moesten Khoi, Kasper en Eline weg om in Schotland een internationaal jeugdtoernooi te spelen: de Glorney Cup. Dit maakte een einde aan de mooie winstreeks van Kasper en aan zijn zicht op de eerste plaats.
Ondertussen deden Jay en Rufus mee In de D-groep. Een hele uitdaging, zo’n lang toernooi. En moeilijk ook om alle tijd op de klok te gebruiken. Het is een goede ervaring dit soort toernooien te spelen. Jay behaalde 3 uit 9 maar Rufus overtrof hem met 4.5 uit 7.
Hoewel het volledige toernooi negen dagen duurt, koos Jule ervoor om met een vierkamp mee te doen. Dit duurt wat korter, maar drie dagen. (Ook nuttig, omdat Jule samen met Khoi, Kasper en Eline aan de Glorney Cup deelnam, en zo geen ronde hoefde te missen.) Als deelnemer met de laagste rating in haar vierkamp is ze tweede geworden met een score van 1.5 uit 3.
Behalve jeugdspelers deden er ook veel jeugdtrainers mee. In de hoogste groep bereikte Ticho een score van 50%. Twee groepen lager wist Ivo een prima score van 6 uit 9 te bemachtigen: een half puntje achter een podiumplek. In de vierkampen werd Ivan gedeeld tweede met 1 uit 3.
Ook inval-trainer Milan deed mee in de vierkampen, hij werd gedeeld eerste met 2 punten.

1 Comment

  1. Ook in de B-groep een uitstekende score voor Job. Met 6 uit 9 in de top 10!

Comments are closed.