Verslag Raadsheer 3 – VAS 5

Verslag door John Pex
Door omstandigheden hadden wij deze eerste competitiewedstrijd al 3x meer invallers nodig dan het hele vorige seizoen. Niels had soepeltjes (?) voor de invallers gezorgd.
Door een raar mailverkeer was ik en nog enkelen van het vaste team een dag voor de wedstrijd van mening dat Ben al terug zou zijn uit Italië. Ben? Dus heb ik één invaller via Niels afgezegd. Tja en dan, 20.00 uur en geen Ben. Ben waar ben je? Tom belt Ben. Ben is in Italië. Shit happens. Ik had toch naar de kleine lettertjes moeten kijken. Enfin gelukkig was Jelle onze invaller. Hij bereikte via den telefoon zijn vriend en beoogd invaller Roelof, die, toffe peer, 20 minuten later achter het bord plaats nam.
Onze gouden invaller van vorig jaar Ivo was snel klaar, maar helaas een nul.
Tom speelde remise.
Henry wist snel een punt te scoren.
Ik had een stelling die zo schatte ik in, op den duur niet in mijn voordeel zou uitpakken. Ik besloot tot een vlucht naar voren met natuurlijk een glorieus einde. Meestal pakt dat anders uit. Ik kon wel druk zetten maar na een paar zetten en stukken ruil was de stoom van de ketel en stelde ik remise voor en mijn tegenstander ging akkoord.
Ook Tjoeliong en tegenstander kwamen remise overeen. Gezien het tijdsverschil geen slechte zaak voor Tjoeliong.
Jelle kon de koning van zijn tegenstander in het vrije veld tot overgave dwingen.
Roelof had een aanval op de koningsvleugel. Na een afwikkeling waarbij alle stukken van het bord waren geslagen kwam Roelofs koning in zetdwang en aldus verlies partij.
Jerry had meer tijd en een betere stelling.Met later nog weinig tijd op de klok voor beiden besloten Jerry en tegenstander tot een gentlemans agreement.
4-4, toch een mooie score en kwa teamuitslag iedereen tevreden in de Kattenburgerstraat.
Douwe Jan Veltheer – Jerry Pieter ½ – ½
Arnold Smallegoor – John Pex ½ – ½
Rob van Slooten – Tjoeliong Kwee ½ – ½
Bert Bergshoeff – Roelof Reinders 1 – 0
Roel de Vrijer – Tom Prent ½ – ½
Peter Voets – Ivo Kroon 1 – 0
Jaap Loos – Jelle Treep 0 – 1
Roel de Jong – Henry François 0 – 1