Verslag VAS 1 – Caissa Eenhoorn 1

In spannende thuiswedstrijd lijdt VAS 1 een dure nederlaag. Weliswaar staat ons vlaggenschip nu vijfde, maar de nummer een-na-laatst heeft even veel matchpunten.
Toen ik net mijn eerste paar zetten had gedaan, hoorde ik een speler van de Eenhoorn al een biertje versterken. Het bleek niet te gaan om de creativiteit te verhogen of vertrouwen in de goede afloop en het feestje al gaan vieren. Maar hij was al heel snel verslagen door Jordi. Dat begon mooi dacht ik nog.
Ik werd nog vrolijker toen ik de stelling van Piet zag. Zijn tegenstander speelde een volledig mislukte weerlegging van het Evans-gambiet. Piet is dit jaar weer lid geworden van VAS en naast de overwinning in de B-groep van het Daniel Notenboomtoernooi, boekte hij als invaller een overwinning voor ons eerste. Klasse, Piet.
Doordat we zo snel op 2-0 waren gekomen dacht ik dat de overwinning wel binnen was…Helaas keerden al snel de kansen.
Pim stond al een hele tijd een onderdruk. Toen ik dacht dat hij beter stond, werd hij met een tactische wending afgetroefd.
Op bord 2 werd Victor weggespeeld. Met de witte stukken werd hij rustig van het bord geveegd.
2-2. En nu keerden de kansen helemaal, toen Alejandro bleek verloren te hebben. Ik dacht dat Alejandro makkelijk zou winnen. Helaas blijk ook ik feilbaar te zijn en nam ik niet waar dat hij een pion had weg geblunderd. Zonder enige echte goede compensatie.
Van Morrisons partij heb ik niet zo veel meegekregen. Het werd in ieder geval wel remise.
Op drie speelde onze nieuwe clubgenoot Babak zijn eerste wedstrijd. Babak is deze januari lid geworden en kon niet eerder meedoen omdat een speler in de KNSB minsten een maand ingeschreven moet staan. Mijn indruk was dat hij een stuk minder stond, maar Babak vocht als een leeuw en wist er nog een remise uit te slepen.
Met een stand van 4-3 kwam het neer op Ed. In een moeillijke paardeneindspel kon Ed de vijandelijke koning mat zetten met zijn g-pion. Maar Ed zag het in tijdnood over het hoofd. En moest dus berusten in remise. Zo verloren we helaas nipt met 4.5-3.5