Als twee honden vechten..

In de week waarin er enorm veel tumult was over de afsluiting van de Eredivisie wisten we bij VAS onze competitie op een waardige manier af te te sluiten.

Het was de beslissende ronde. Wie zou de uitdager van Yong Hoon worden? Zou het Roland zijn, de koploper. Of Niels van Dam die bijna het hele toernooi bovenaan had gestaan?

Laura bouwde een groot voordeel in tijd op tegen Henk. Haar stelling zag er goed uit. N in de beslissende fase echter viel haar internet verbinding weg. Het duurde te lang om deze te herstellen, waarna chess.com Henk automatisch de overwinning gaf.

Tejo stelt een plek in de top 10 veilig. Onze man mept de laatste weken iedereen die tegenover hem zit van het bord. Ditmaal sneuvelde Matteo.

Jan won in record tempo van Bèr in een Najdorf met zwart. In de revanche partijen die volgden wist Bèr wraak te nemen.

Remy versloeg Han. Remy kende online een stroeve start, maar nu in de laatste ronde komt hij op stoom.

Hans en Ben zorgden voor een unicum met de eerste korte rokade wedstrijd door het uitblijven van een resultaat.

Roland speelt online doorgaans mini matches. Hij wint ze vaak overtuigend. Tegen Elco, die voor het eerst online zijn opwachting maakte, werd het een echte strijd. Uiteindelijk eindigde de heftige strijd in een gelijkspel.

Dus hing alles af van de partij tussen Niels en Sierk. De nummer 2 en 3 van de ranglijst. Sierk speelde overtuigend tegen het Hollands van Niels. Hij pakte groot voordeel en wist het technische eindspel in tijdnood goed af te maken.

Daarmee sprong Sierk van plek 3 naar plek 1! De zomerkampioen! En daarmee de uitdager van Yong Hoon de Rover voor het algehele clubkampioenschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *