Intern (ationaal) Verslag

Het was de avond van de primeurs! Het (mogelijk) eerste Baltische lid van VAS en nog iets heel bijzonders dat u onderin het verslag kunt lezen…

Wellicht nog nooit bij een andere club vertoond.

Drie externe wedstrijden, waarvan 2 thuis, de vakantie, de storm en een Europese wedstrijd van Ajax hadden invloed op de bezetting tijdens de vijfde ronde van de keizer. Gelukkig is de vakantie voorbij, lijkt het Nederlands stormseizoen ook richting het einde te gaan en realiseert iedereen zich nu dat een potje schaken meer vermaakt geeft dan een wedstrijd van Ajax.

De spelers die er wel waren maakten er een mooie schaakavond van. Met naast de interne twee leuke externe wedstrijden om tussendoor te volgen.

Met de Letse Laura werd deze avond opgeleukt met de komst van een nieuw lid. Ze is 1 van de studenten die meedeed aan het HvA schaakfestival. Ze bood goed partij tegen Niels, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven. De verwachting is dat ze het veel tegenstanders lastig gaat maken.

Han nam het op tegen Ingrid. Met wat hulp van Han hield ze het de tweede pot nog goed vol, maar Han incasseerde de punten.

Ben en Sierk speelden een enerverende pot. Met de witte stukken wist Sierk te profiteren van de gaten in de zwarte rokade stelling. In de analyse waren de heren het er over eens dat Ben wellicht nog kansen had gemist op een taaiere verdediging.

Theo versloeg in een mooie pot Tom. Met een nare penning leek Theo een stuk te gaan winnen. Tom perstte er nog een mooi schijnoffer uit wat het qua materaal nog in balans hield. Alleen de witte stelling was wel een stuk lastiger te spelen. Helemaal toen de extra pionnen sneuvelden. Theo bleef kalm en trok de winst over de streep.

De stunt van de avond kwam op naam van Roland. Opgefrist van een vakantie mocht hij het gelijk opnemen tegen Yong Hoon. Na een lange moeizame strijd waarin het lang gelijk opging wist Yong Hoon uiteindelijk toch voordeel te verkrijgen. In de tijdnood van Roland leverde Yong Hoon echter pardoes een stuk in. Zijn eerste nederlaag van de tweede cyclus. Vervelend voor Yong Hoon maar het maakt de competitie wel spannender.

VAS kende ook een primeur. De eerste internationale interne partij. Jorik bivakkeert enige tijd in Curacao. Dit weerhield hem er echter niet van te spelen. Om 8 uur Nederlandse tijd zat hij achter de computer om het op te nemen tegen Niels Hoefsloot die bereid was de uitdaging aan te gaan. In een spannende pot waarin Niels voordeel had en Jorik taai verdedigde kwam een eindspel op het bord met een verre vrijpion voor Jorik. Die zag de winstweg die er weldegelijk was niet, en de heren besloten gebroedelijk tot remise!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *