I’ve got Him

door Joost van Dongen

Als was hij Obama, balde Robbert zijn vuist: “Ik heb hem!” Zou Duivenvoorden soms de broer van Saddam Hussein?  Een mooie pot van Robbert waarin hij knap inschatte dat zijn loper+toren+pion tegen dame goede kansen bood.

Matteo speelde zijn eerste potje op de interne en moet zijn weg omhoog vechten. Dat deed hij tegen Ingrid met verve. Ingrid liet er geen gras over groeien en daagde Matteo meteen uit voor een tweede partij. 

Naast mij werd het duel Cohn-Kroon uitgevochten. Ivo had vooraf zijn bedenkingen over die partij, want hij kan toch geen vijandigheden tentoonspreiden tegenover een goede vriend? Samuel moet er hetzelfde over gedacht hebben, want er verdween geen stuk in het doosje. Op zet 24 of daaromtrent schoof Ivo een pion naar d3: pat!

Tegenover mij zat Daan zijn hersenen te kraken. Hij kreeg een opening geserveerd, waar hij maar weinig kaas van had gegeten. Het werd – na een onzorgvuldige paardmanoeuvre – eenrichtingsverkeer richt de zwarte koningsstelling.

Jacqueline heeft nog wat podiumvrees, maar speelde een leerzame en vermakelijke partij tegen Bèr.

Op de elektronische borden nam enerzijds Andy het op tegen Roland, die weer eens zijn geliefde Halasz kon spelen. Hij dacht ergens nog te kunnen winnen, maar kwam toch te kort. Anderzijds hoopte Niels Hoefsloot op een stunt tegen Yong Hoon, maar na de opening wist hij wel lot hem boven het hoofd hing.

Elco versloeg Bart. Henk won knap van Theo! Henk is in vorm. Dus lag er druk op de schouders van Benno. Hij was de enige die een clean sweep van de familie Hakvoort kon voorkomen. Gelukkig is Benno zo’n type dat geniet van extra druk. Remy werd het slachtoffer van zijn dadendrang.

Maxim de kersverse teamcaptain van VAS4 versloeg zijn teamgenoot Han. Even laten zien wie de baas is. Han komt hier alleen maar sterker van terug.

Ryan tot slot hield Jaap op remise. Ryan gaat heel hard vooruit en blijkt voor iedere speler een lastige horde. Dat geldt trouwens ook voor Jaap dus wat dat betreft is is remise en logische uitslag

Voor uitslagen en standen klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *