Nielsen aan kop!

Een goed gevulde clubavond, paaseitjes, koekjes en een externe wedstrijd. Het was een mooie clubavond.

We beginnen gelijk met de grote stunt van de avond. Niels Hiefsloot verkeert in goede vorm en heeft geen ontzag voor ratings. Met Roland versloeg hij een gigant. Enkele weken terug had Roland zelf notabene Yong Hoon verslagen. Hiermee pakte Niels de koppositie in de interne!!

Matteo heeft de smaak te pakken. In de externe competitie met VAS 3 begint hij de belofte waar te maken en ditmaal versloeg hij ons nieuwbakken lid Huong Do.

Milo speelde tegen Ben. Beiden spelers kenmerken zich door een hoog creatief gehalte. Waarbij aangemerkt dient te worden dat Milo wat avontuurlijker is. De twee stijlen hielden elkaar in evenwicht deze keer.

Over 2 stijlen gesproken. Het gevecht tussen Laura en Jacqueline was ook een clash in stijlen. Jacqueline gaat het liefst recht op de koning af. Waarbij de dreigingen van de tegenstander soms genegeerd worden. Laura is behoedzaam en zuinig op haar materiaal. Jacqueline wist een gemene dreiging in te bouwen en pakte het punt.

Ingrid staat op het scorebord! In een sportieve partij hield zij Theo op remise! Theo heeft als enige speler overigens alles gespeeld tot op heden!

Jos en Job was een VAS 1 gevecht. Jos is na een kleine vakantie helemaal opgefrist en groeit weer toe naar het niveau dat hij waard is. Dan is hij voor iedereen op de club een moeilijk te nemen horde. Zo ondervond ook Job.

Milo wil een aanval op de titel van Yong Hoon doen. Als een speler van het kaliber van Milo dat zegt dan moet je dat serieus nemen. Gehinderd door een blundervirus (veel ingrijpender dan Corona!) liet hij hier en daar onnodig wat liggen. Jammer genoeg voor zijn tegenstander Robbert gebeurde dat deze keer niet.

Remy is inmiddels een gedegen 1800-speler. Het is knap om te zien hoe hij geleidelijk groeit. Met Homme trof hij een tegenstander met een groot schaakinzicht. Remy is een pragmaticus. Hij pareert de belangrijkste dreigingen en valt niet om. Tot zijn tegenstander teveel wil, dan slaat hij toe. Het punt ging naar Remy.

Han versus Jerry mag een klassieker genoemd worden. Han bood lang tegenspel maar kon niet voorkomen dat Jerry zijn voordeel steeds verder uitbouwde. Uiteindelijk ging hij ten onder.

Toen Ryan de intern wedstrijdleider vroeg wie zijn tegenstander was zei deze: ‘Het is Sierk, een pittige loting!’ Waarop Bruno Emans, indeler bij de jeugd en vader van VAS 1 speler Job terecht opmerkte: ‘Voor wie?’. Want Ryan is een taaie, en voor iedereen een bedreiging. Hij groeit met enorme sprongen. Sierk groeit echter ook enorm. Hij kijkt continu naar de zwaktes in zijn spel en zoekt die actief op om ze te verbeteren. Het worden er steeds minder. Het gevecht tussen de raketten eindigde in een overwinning voor Sierk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *