Nieuw Record!

Met 17 spelende borden werd in de tweede ronde van de keizer een record gevestigd.Ik denk dat we richting de 20 gemiddeld gaan! Het was een leuke ronde.

Maxim behaalde een knappe remise tegen Homme. In een stelling met twee pionnen minder wist Homme inventief de boel bij elkaar te houden. Wim Eveleens is terug! Hij speelde tegen Ben Wijgers. In een heel moeilijk technisch gelijk lopereindspel was remise het resultaat.

Samuel Cohn doet een gooi naar een digibord. Hij versloeg Jerry Pieter na een goede aanval over de h-lijn. Medekoploper Victor Hendriks speelde zijn tweede partij op het digibord tegen Milan Ramer. Na het middenspel was zwart de enige met breekkansen via de damevleugel. De witte koning was veroordeeld tot het midden van het bord. Toen de zwarte stukken eenmaal binnenkwamen was het beslist. Voor wie hem na wil spelen: https://www.vas1822.nl/chessgame/milan-victor/

Op het andere bord speelde Joris tegen Yong Hoon. Zwart offerde tijdelijk een pion in ruil voor grote druk over de c-lijn en het loperpaar. Er onstond een loper tegen paard eindspel dat onder druk van de tijd remise werd: https://www.vas1822.nl/chessgame/joris-yong-hoon/

Ryan behaalde een mooie plus remise tegen Theo Pont, knap resultaat. Joost verzuchtte opgelucht: ‘ik ben van de nul af’. Hij versloeg Bart Romijn. Bart nam het heel sportief op! Ook helpt hij vroeg op de club avond met materiaal klaarzetten, dank Bart! Mathijs versloeg Robbert middels een tactische wending. Robbert kwam helemaal verregend binnen, maar hij was er wel! Dat is het echte VAS karakter. Milo Cornelissen versloeg in een leuke partij Tom Prent en bond daarna nog de strijd aan met eenieder die durfde te snelschaken tegen hem. Onze man blaakt van het zelfvertrouwen.

Khoi versloeg, in voorbereiding op het WK dat aankomende maandag start (en waar Eline Roebers ook acte de présence heeft) , Jos. Maar de opening was duidelijk voor Jos, aldus Khoi. Er was wat tactische narigheid nooit nodig om Jos te verslaan. Job versloeg onze secretaris en digibord technicus Elco. Van de jeugd moet je het hebben. Het is duidelijk dat beiden zich gaan mengen in de strijd om de bovenste plaatsen. De andere Hakvoorts zorgden voor de punten in de familie. Remy versloeg Dick en Henk versloeg Ingrid die weer terug was. Hans Lammers en Han Dijsselbloem deelden de punten waarna ze gebroedelijk samen in de analyse gingen kijken waar het anders kon in de Draak. Benno nam de rol die hij het liefst heeft, die van kleine jongetjesmepper. Florian bood goed partij en gaat echt nog wel punten pakken!

Voor de standen en uitslagen klik hier!

Op naar de twintig borden! ´

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *