Pakjesavond voor de Keizer

Door Joost

Op de avond dat Sinterklaas zijn gebruikelijke 5-december ronde deed wisten vele schakers toch de weg naar de club te vinden. En warempel daar kwamen ze tot de ontdekking dat de Sint het VAS niet stilletjes voorbij was gereden.

Roland nam een introducée mee naar VAS: Huang Do. Zij kennen elkaar van Stukkenjagers. Huang nam het op tegen Niels H., die in het middenspel ‘een avontuurlijk zetje’ speelde. In zijn vooruitberekening miste hij echter een mat-achter-de-paaltjes. Hij schoot er bij de afruil een kwal bij in. De stelling die overbleef, was een kolfje nar de hand van Huang.

Ivo won een ouderwets potje Fischerschaak van Zwaan. Zwaan krijgt regelmatig last van haar nek tijdens het schaken en switcht over naar ijshockeyen. Je loopt wel eens een gebroken tand op of een hersenschudding, maar alles beter dan nekpijn.

Elco schudde met wit zijn favoriete systeempje uit zijn mouw in zijn partij tegen Yong Hoon. Eerst alles neerzetten en dan nadenken over een aanvalsplan. Yong Hoon draait die volgorde volgens mij om. 0-1.

Ben D. dacht een smerige truc uit te halen tegen Dick. Hij slaagde in zijn opzet en won een stuk. Dick had echter gezien, dat de zettenreeks iets langer doorliep dan Ben had berekend, want nadat Ben het stuk in het doosje had gekeild, liep de c-pion van Dick door tot en met het promotieveld, daar hielp geen lievemoederen meer aan.

Han hield Tom netjes op remise. Pjonneke achter in een eindspel met ongelijke lopers. Alleen stond die pluspion achter een andere. Tom kon hierdoor geen doorbraak forceren.

Tejo speelde overtuigend tegen Jorik en nam alle tijd om de partij tot winst door te voeren. Alle tijd? Nee, toen de handen waren geschud had Tejo nog een seconde of 20 over.

Ticho had een makkelijk avondje tegen Joost. De meeste partijen kon ik goed volgen, maar van deze partij staat me niet meer zoveel bij. 

Alle aanwezige schakers werden door de Sint getrakteerd op een heerlijke chocoladeletter. Zo ging iedereen toch blij naar huis.

Voor uitslagen/standen klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *