Strijd om het Digibord

VAS heeft digiborden! Iets dat bij steeds meer leden bekend raakt. De eerste vier namen van de keizer ronde nemen plaats achter deze borden. Borden die je normaal alleen bespeeld ziet worden door de schaakgoden tijdens het Tata Steel toernooi! Het leidt tot een ware strijd er naar toe en een nog zwaarder gevecht er te blijven. Daar boven op die rots.

Andy Soest had zich naar een digibord toe gevochten. Toen dit werd medegedeeld werd het door de aanwezigen met gejuich ontvangen. Hij mocht tegen niemand minder dan Babak Tondivar (2300+) trachten er te blijven. Andy lichtte gelijk zijn vriendin in het buitenland in dat hij als schaker inmiddels internationaal te volgen was. Onze man was wat van plan. Babak was gewaarschuwd, te meer daar hij vorig seizoen remise had gespeeld tegen Andy. Dat zat er deze keer echter niet in voor Andy. Met secuur spel (Andy: ‘hij ziet alles!!’) trok Babak het punt naar zich toe.

Op het andere digibord speelde Victor tegen Joris. Victor voelt zich thuis op de rots. Hij slaat druk op zijn borst en aan het einde staat hij nog steeds bovenaan. Zo ook deze keer. In een interessante partij wist Victor uiteindelijk het punt naar zich toe te trekken.

Mathijs boekte deze avond de grootste stunt. Hij hield Ben Wijgers met ruim 600 punten op remise! Nou is Mathijs flink underrated dus dat grote verschil is een beetje geflatteerd, maar dat hij de topscorer van VAS2 van afgelopen seizoen kom bijbenen was toch een verrassing. Knap resultaat! Ben was zeer lovend over zijn tegenstander. Dus er liggen meer ‘verrassingen’ in het verschiet.

Bart en Robbert speelden een korte pot. Robbert kwam met wit in een variant van de Caro Kann die hij zich niet goed meer herinnerde en die hij ook niet prettig vond. Bart sloeg genadeloos toe (red. uitslag fout ingevuld wordt gecorrigeerd! ). Daar zijn interne partijen dus ideaal voor. Even je openingskennis bijschaven.

Daan Schaink was ook weer op de club, hij nam het op tegen Han. Han besloot zijn nieuwe opening uit te proberen. Het werd een boeiende pot die Daan uiteindelijk won. Desalniettemin was Han niet ontevreden.

Tom speelde tegen Ingrid. Het viel Tom op dat ze steeds beter gaat spelen. Hij werd gedwongen alert te blijven, maar trok de vis op het droge.

Yong Hoon strafte een iets te passieve opzet, gevolgd door een wilde uitval met de f-pion van zijn pupil Charles af. Dat zijn de goede leraren!

Joost won in een actieve partij van Remy. Het leidde tot het volgende gesprek: Remy: je hebt hier toch wel compensatie. Joost: niet door de stelling, maar doordat ik een VAS’er ben. Die compensatie bleek beslissend.

Ber Deuss was weer eens op de club. Hij nam het op tegen Elco. Ber was naar eigen zeggen nog wat roestig. Toen hij wilde opgeven was Elco net naar het toilet. Elco moet zijn toilet bezoeken beter dan timen..

Jaap Jung nam het op tegen Theo Pont. Gevraagd naar de uitslag zei Jaap: ik heb niet verloren. Remise dan? Jaap: ik doe niet aan remises…

Indelen Niels versloeg Dick. Dick miste zijn gebruikelijke scherpte. Morrison versloeg in de tijdnood fase Roland. Job Emans buitte een klein positioneel voordeel tegen Jerry gestaag uit. De druk over de f-lijn bleek schijn. Het sterke paard van zwart niet.

Wim Eveleens heeft zijn zinnen gezet op het digibord. Na de openingsslag te hebben verloren won hij uiteindelijk wel de partij tegen Ivo.

John Pex was na een aantal weken afwezigheid ook weer op de club. Van roestigheid was bij John echter geen sprake zoals Henk ondervond.

Dank aan Wijnand die zorgt voor een prettige sfeer aan de bar en onderwijl nog langs komt met heerlijke versnaperingen. Het was weer een leuke avond!

Standen/ uitslagen zijn hier te vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *