VAS Kerstsnelschaken groot feest!

Op 19 december was het eindelijk zover het VAS Kerst Snelschaaktoernooi. Noodgedwongen moest worden uitgeweken naar een andere locatie toen bleek dat het Cygnus zijn kerstdiner op onze clubavond hield. Gelukkig werd in de Batjanzaal, beheerd door niemand minder dan onze eigen Mustapha el Jarmouni, een uitstekend alternatief gevonden.

De clubavond floreert en het Snelschaaktoernooi moest het sluitstuk worden van deze mooie eerste seizoenshelft. We zijn bij VAS gezegend met een penningmeester die geld uitgeven toejuicht en we hebben een aantal mensen die dat maar wat graag doen. Zodoende kon er echt feest van worden gemaakt.

Met 43 deelnemers, waaronder enkele sterke gastspelers, was er sprake van een top bezetting. Erg leuk was bijvoorbeeld de deelname van oud leden Karel Odink en Enrico Vroombout. Evenals de deelname van Patriek Tromp en Kasper Bleeker, beiden lid, maar normaal niet aanwezig op de donderdag. Met Daan Zult en Sander van den Oord waren er ook twee VAS schaakvaders aanwezig en met Daan Haver een VAS broer! Er waren notabene drie deelnemende Daans. Dit deelnemersveld streedt om mooie prijzen zoals een fles champagne en een kerstmuts die licht gaf.

Het toernooi duurde acht rondes. Halverwege waren nog drie spelers ongeslagen: Daan Zult, Yong Hoon de Rover, Sierk Kanis. Inmiddels was ook de buffet tafel rijkelijk gevuld met onder andere soep, quiche, gegrilde kip, dip en een kaasplankje. Morrison Lesger verzuchtte: ‘ ik begin elke ronde met een nieuwe after dinner dip’.

In de vijfde ronde stuntte Milo met een knappe overwinning op Yong Hoon. Daan won het topduel tegen Sierk en werd zodoende de enige koploper.

Yong Hoon wist zich echter in een rechtstreeks duel met Daan terug aan kop te nestelen. Waar hij ook gezelschap had van Milo die Jan Roebers, een andere achtervolger had terug gewezen. In de middenmoot viel Ryan op met een TPR van 2000+ na 6 rondes!!

In de zevende ronde versloeg Enrico met wit Yong Hoon! Een knappe prestatie en indrukwekkende rentree van Enrico die zijn Amsterdamse schaak roots natuurlijk bij VAS heeft liggen. Daan Zult versloeg Milo en greep met 1 ronde te gaan weer in zijn eentje de koppositie. Inmiddels was Bas Haver opgeklommen tot de tweede plek op een half puntje van de koploper. Evenals Enrico.

in de beslissende achtste ronde versloeg Enrico met zwart Milo. Dit betekende dat Daan moest winnen om de titel te pakken. Dat lukte! Hij werd zodoende de VAS Snelschaak Kerst kampioen, hulde!

Een knappe tweede plek voor Enrico, de derde voor Yong Hoon. De jeugdprijs ging naar Khoi die vanuit het achterveld zich omhoog had gevochten na een gedeeld vijfde plek. Ratingprijzen waren er voor Dick Paulis, Ilja Tardijn en Ryan Busa.

Voor de volledige uitslagen en standen klik hier

Het was nog lang gezellig in de Batjanzaal! Tot in het nieuwe jaar allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *