Wie stopt hem?

Mathijs maakte zijn debuut als lid van de Interne commissie. Hij deed dit met verve. De spelers die binnenkwamen werden welkom geheten. Hij ontdekte en passant nog een aantal manieren om het indelingsprogramma slimmer te gebruiken en om kwart acht zat iedereen netjes achter de borden. Super!

Het thema van deze cyclus evenals die daarvoor is “stop Yong Hoon” . Onze man is een veelvraat en heeft al heel wat prijzen gesnaaid. Hij is de te pakken speler en bijna altijd op het digibord te vinden! Vandaag was het aan Ticho om een poging te wagen. En wat een poging was het! In een soort vertraagd damegambiet wist Ticho met handig spel de zwarte koningsstelling te verzwakken. Vervolgens wist hij met enkele lange manoeuvres zijn paarden optimaal te positioneren. Net toen het lot van Yong Hoon beslecht leek koos Ticho een verkeerde zetvolgorde waardoor Yong Hoon zijn vege lijf kon redden. Het was echter nog nog niet beslist. Er omtstond een eindspel met gelijke lopers en dames en beide een onveilige koning. Ticho had echter in tijdnood te laat het gevaar van de lange diagonaal door en moest uiteindelijk in een schitterend gevecht het onderspit delven! Speel deze heerlijke pot vooral na!

De partij van de week en dus de bezetter van digibord 2 was het treffen tussen Han en Tejo. Tejo confronteerde Han met de voor hem onbekende Svesnikov opstelling tegen het Siciliaans. Zwart accepteert een als het goed is tijdelijke positionele verzwakking in ruil voor een soepele ontwikkeling en invloed in het centrum. Het is vaak een principieel gevecht. Han reageerde wat tam en daar kwam het zwarte centrum opzetten. Tejo bouwde enkele handige tactische wendingen in, won een pion en in nette stijl de partij! Mooi om te bekijken !

Robbert had de laatste weken enkele mooie overwinningen geboekt en zoals hij terecht opmerkte; ‘dan kom je de zware jongens tegen’. De zware jongen heette Milan en hoewel Robbert zich goed verweerde pakte Milan het punt.

Henk speelde een goede pot tegen Tom. Hij wist tot het eindspel gelijke tred te houden. Toen kwam de ervaring van Tom boven drijven. De stukken werden net wat handiger neergezet met het aanstaande pionneneindpel in het verschiet. Een leerzame pot.

Ryan speelde tegen Victor. Hij offerde een pion voor actief spel. Offerde er noodgedwongen nog eentje. Er werden wat stukken geruild en met gedegen spel trok Victor het punt naar zich toe.

Khoi en Ben speelde een erg leuke partij. Waarschijnlijk stond Ben heel goed. Khoi vocht zich terug. En toen kwam deze stelling op het bord:

Wit aan zet. Eindspel studie Pham – Wijgers. Wit speelt b4

Hoe staat het hier? Het is een fascinerende stelling. Het witte paard is opgesloten. De toren dreigt ook met schaak de b-pion mee te pakken. Khoi speelde b4 en won uiteindelijk! Maar is het ook gewonnen? De heren neigden naar remise na afloop. Laat vooral je mening horen in de comment section!

Pjotr leverde de stunt van de avond door Maxim te verslaan! Maxim kwam traditiegetrouw in tijdnood. Normaal redt onze man zich daar uit, maar zo niet nu. Pjotr bleef moeilijke vragen stellen en wist uiteindelijk het punt te pakken!

Theo was de tweede cyclus begonnen met een nederlaag en een remise. Het werd tijd voor een punt. Senya was de tegenstander waar dat tegen gebeurde. Het was een hele interessante pot; aldus Theo

Milo wil zich mengen in de strijd om de bovenste plaatsen deze cyclus. Na een ongelukje in de eerste rond is hij nu op stoom. Hij versloeg Ben Duivenvoorden. Dat lijkt gezien het ratingverschil wellicht niet zo bijzonder. Maar Ben verkeert in supervorm. Hij wint alles; 8 uit 9 op Corus, extern, intern alles. Hij heeft een TPR van 4500 ofzo op basis van de laatste partijen.

Wie ook met een bijzondere reeks bezig is, is Jorik. Hij is nog ongeslagen dit seizoen! Ditmaal versloeg hij Joost. Waar ligt het plafond voor deze schaker!

John begint weer in vorm te komen. Hij verkreeg een zeer goede stelling tegen Jaap. Maar Jaap is een taaie. Je moet hem minstens 3 keer verslaan. Het lukte John maar twee keer. Remise was het resultaat.

Jacqueline boekte een mooie overwinning op Ingrid met een mooie mataanval. Ze was terecht opgetogen.

Homme en Bart speelden remise. Homme leek wat voordeel te hebben, maar Bart hield het allemaal goed bij elkaar. Een kwalitatief sterke pot van beide spelers!

Benno en Jerry speelden ook een zware pot. Tussen de zetten door strooide Jerry nog met quotes van Marx. Het moet intimiderend geweest zijn voor Benno. Hij liet zich niet van de wijs brengen en trok de vis op het droge. Jerry roept inmiddels op tot revolutie. Hij wil betere schaakomstandigheden.

Tot slot indeler Mathijs zelf. Zouden de extra verantwoordelijkheden zijn schaakcapaciteiten negatief beinvloeden? Er is vooralsnog weinig van te merken. Hij versloeg namelijk Hans en sloot zo zijn debuut in stijl af!

Voor de uitslagen en standen klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.