Achttal van VAS op ONJK

Van maandag 8 augustus t/m zaterdag 13 augustus waren acht spelers van onze club op het ONJK. Na een onderbreking van twee jaar kon het mooie Open Nederlands Jeugdkampioenschap gelukkig weer gehouden worden, op een nieuwe locatie: Enschede.

Het grootste succes werd gehaald door het enige meisje van ons achttal. Nova is Open Meisjeskampioen van Nederland geworden in de leeftijdscategorie F (t/m 9 jaar)! Met 4 uit 9 in het eerste FGH toernooi kon zij met de titel op zak blij naar huis.

In de E groep waren Imre en Saffran actief. Imre viel net buiten de Top-10 met 6,5 uit 13; Saffran is met 5,5 uit 13 veertiende geworden. Het was een sterke groep met o.a. kampioen Akshaj van SV Almere.

In de D (t/m 12 jaar) had VAS mededinger Olav, de broer van Nova. Met 6,5 uit 13 kan Olav tevreden zijn. Ook dit was een sterke groep met een kampioen uit de SGA, Joel van SVAW.

In de C zien we Max en Kayen terug op respectievelijk de 25e en 33e plaats met voor allebei een score van 4 uit 9.

In de B een prima notering op plaats 7 voor Rufus, met een mooie overscore van 1 5 uit 9. Tenslotte, in de A trad Rafael in het strijdperk: met 5 uit 9 werd hij 8e.

Voor alle jeugdspelers van VAS: een echte aanrader om in 2023 mee te doen aan dit leuke en leerzame toernooi!

Tekst: Cornelie Wiersma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *