Bregje wint GP Castricum

Zondag 5 maart heeft Bregje de Grand Prix van Castricum op haar naam geschreven.

Bregje was het enige meisje in de hoogste groep, waarin ook bekende namen Liam Rooijakkers (Kennemer Combinatie) en Evan Los (SV Voorschoten) ingedeeld waren. De vader van Liam memoreerde nog dat Liam en Bregje op het ONJK 2019 tegen elkaar hadden gespeeld: in de leeftijdscategorie G (dus t/m 8 jaar). Tempus fugit! In de eerste ronde won Liam toen van Bregje en hij zou uiteindelijk op een mooie derde plaats eindigen.

Liam en Bregje naast elkaar

Nu zijn we bijna vier jaar verder en is Bregje alweer tweedejaars D, net als Liam, Evan is een jaartje jonger. Toen Raghav, Imre, Alex en Saffran in november 2022 Nederlands Kampioen E Teams werden, speelde Evan in de allerlaatste ronde nog een cruciale rol door te winnen van de kopman van ESV. Hoe spannend het toen was, kan het beste nog even terug gelezen worden in de annalen van VAS.

GP Castricum 2023 Groep 1

Terug naar de mooie zondag in Castricum. Bregje, heel toevallig haar ONJK T-shirt uit 2019 dragend, had er zin in en was op oorlogspad. Ze won partij na partij (speeltempo: 15 minuten per persoon per partij) en eindigde zo op de eerste plaats met een perfecte score van 7/7! Liam werd tweede, Evan derde.

Tekst/foto’s: Cornelie Wiersma

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *