Gouddelvers in Castricum en Leiden

Imre wint GP Castricum

Zondag 18 februari deden er maar liefst drie VAS ‘ers mee in de hoogste groep van de Grand Prix van Castricum (NHSB). En daar lieten ze even zien dat ze in vorm zijn. Olav eindigde net niet op het podium als vierde (4 punten), Joseph pakte mooi de bronzen beker (met 5 punten).

De gouden beker ging naar de in grootse vorm verkerende Imre (die in tegenstelling tot de club van zijn shirt geen punten morste): met 5,5 punt werd Imre uitgeroepen tot de winnaar van de Grand Prix. Gefeliciteerd! Imre treedt zo in de voetsporen van Bregje die in 2023 deze GP won.

Nog meer succes was er: onze nieuweling Aadith won heel netjes Groep 6 met 6 punten.

Noteboom: Emilien wint Groep C met overmacht

Van vrijdag t/m zondag (16 t/m 18 feb.) was het befaamde Daniel Noteboomtoernooi in Leiden. Een zwaar weekendtoernooi want vrijdagavond (1 partij), een hele lange zaterdag (3 partijen!) en een ‘normale’ zondag (2 partijen) is er niks anders dan schaken, schaken, schaken. Jeugdspelers vinden dat over het algemeen iets minder zwaar dan senioren. Voor degenen die zes ronden wat te veel van het goede vinden, is er een uitweg: in de eerste twee ronden mag een bye (levert een halfje op) opgenomen worden om krachten te sparen.

William speelde in de A-groep (rating vanaf 1900) en kwam tot 2,5 uit 5 (een bye in R1 leverde 0,5 op; een bye in R4 was voor eigen rekening). Een prima score.

Dan komen we nu bij VAS-vuurwerk in groep-C (rating tot 1700). Bregje werd heel mooi gedeeld tweede met 4,5 uit 5 (of 5 uit 6 waarbij haar bye in R1 een halfje opleverde). Spectaculair winnaar van de C groep werd Emilien met een formidabele 6 uit 6! Gefeliciteerd! Beiden haalden een forse overscore.

Chess League: Shashank pakt weer beker

Shashank is de meest trouwe bezoeker van de Chess League, en dat is altijd goed. In het toernooi in de voorjaarsvakantie belandt hij nogmaals op het podium met een prima beker (hij staat rechts).
Aan de andere kant zien we Jack H, die hier prijs kwam schieten! Hij is het duidelijk niet verleerd op zijn oude dag.

Foto’s: S. Bergh (Imre en Joseph), J. Roebers (Bregje en Emilien) & Mridul (Shashank en Jack)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *