Jeugdspelers VAS schaken hele zomer door

Wenen Open

Een overzichtje van de verrichtingen van onze jeugdspelers in de lange schaakzomer van 2019:

Leiden Chess Tournament

Aadi en Suvan deden in juli mee aan het Leiden Chess Tournament. Aadi was in vorm in Groep B: 4,5 uit 6 en een enorme overscore. Voor broer Suvan een kleine plusscore, in Groep C.

LCT Groep B

LCT Groep C

Glorney Cup in Ierland

Ook in juli was de Glorney Cup, deze keer in Ierland. Jule zat aan bord 1 in het driekoppige meisjesteam dat streed om de Gilbert Cup.

Glorney Cup 2019

EK Jeugd in Bratislava

Eline was als zesde geplaatst op het Europees Kampioenschap Jeugd (1-11 augustus in Bratislava), in de categorie Meisjes t/m 14 jaar. Met 6,5 uit 9 eindigde Eline op de zesde plaats en was ze bovendien ‘best of the west’.

EYCC 2019 Girls U14

Berlijn Open 2019

Onze jonge jeugdtrainer Samuel ging begin augustus naar het voor het eerst gehouden Berlijn Open en boekte daar een fraai resultaat: 4 uit 7, ruim een punt meer dan verwacht.

Uitslagen Berlijn Open 2019

ONJK 2019 in Borne

Maar liefst negen jeugdspelers van onze vereniging gingen begin augustus naar Borne voor het Open Nederlands Jeugd Kampioenschap: Job, Rafael, Rufus, Jay, Max, Tobias, Bregje, Alex en Olav. Job deed mee in de ‘oudste’ categorie A (t/m 20 jaar), Alex in de jongste categorie H (t/m 7 jaar). Er waren voor Max (E) en Jay (D) top tien noteringen.

ONJK 2019

HZ toernooi in Vlissingen

Jule ging ook deze zomer weer naar de Zeeuwse kust: begin augustus is daar altijd het HZ toernooi. Jule haalde 4 uit 9, anderhalf punt meer dan verwacht . Dat levert dus veel ratingpunten op.

Uitslagen HZ toernooi 2019

Wenen Open 2019

Van 17 t/m 24 augustus was in het Rathaus in hartje Wenen het Wenen Open 2019. Eline deed mee in de A Groep: tegen een gemiddelde tegenstand van 2200 kwam ze tot 4 uit 9, een half punt meer dan verwacht. In de B Groep ging Jule vrolijk door met het winnen van Fideratingpunten: haar totaal van 4 uit 9 was bijna twee punten meer dan haar verwachte score.

Uitslagen Wenen Open 2019

Tekst: Cornelie Wiersma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *