ONJK 2023 met zeven jeugdspelers van VAS

Van 4 t/m 10 augustus deden zeven jeugdspelers (één minder dan vorig jaar) van onze club mee aan het Open Nederlands Jeugdkampioenschap, dat dit jaar in Dieren plaatsvond.

In totaal waren er 173 deelnemers, waarbij de leeftijdscategorie C (t/m 14 jaar) en de D-categorie (t/m 12 jaar) verreweg de grootste groepen waren met respectievelijk 53 en 30 deelnemers.

De C groep met (op de foto) Rowan en Kayen (foto: Corinna)

Max deed het prima in de C: met 5,5 uit 9 haalde hij een mooie negende plaats. Ook Kayen (3,5 uit 9) en Rowan (1,5 uit 9) speelden in deze groep.

Snelschaaktoernooi (op de avond voor de rustdag) met: Dennis, Justus, Kayen, Max en Imre (foto: Corinna)

In de D had Imre een fantastisch toernooi. Hij moest tegen alle toppers, schaakte dus altijd op de hoogste borden en behaalde een puntentotaal van 7 uit 13 (een flinke overscore van 2.58!). Remise werd het tegen Bregje in de derde ronde. Volgend jaar kan Imre nogmaals in de D meedoen en misschien zien we hem dan terug op het podium! Bregje werd met een score van 6,5 punt meisjeskampioen! Het was nog even spannend op de laatste dag maar Bregje (met de zwaarste tegenstanders bij de meisjes) kon tevreden naar huis met de titel op zak. Olav had ook een goed toernooi maar na acht ronden (en 4 punten) pakte hij zijn koffers om op vakantie te gaan, samen met zusje Nova die in de E (t/m 10 jaar) 2,5 punt (uit 8) verzamelde.

Uitslagen ONJK 2023

Door: Cornelie Wiersma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *