VAS C1 vierde in landelijke Meesterklasse C

Zaterdag 30 november was de slotdag van de KNSB Jeugdclubcompetitie. Van onze vereniging waren weer vijf teams (20 spelers) naar het Podium aan de Maas in Rotterdam afgereisd.

Net niet

VAS C1 zou met een beetje mazzel nog op het erepodium terecht kunnen komen. Het viertal Jule, Rafael, Matteo en Rufus heeft er nog alles aan gedaan (vier matchpunten werden op de slotdag binnen getikt door twee keer met 2,5-1.5 te winnen), maar dat bleek toch niet genoeg voor de derde plaats. Nummer drie haalde één bordpunt meer…. Toch kan de C1 met opgeheven hoofd terugkijken op deze JCC: ze deden steeds in de top mee. Jay en Olivier vielen ieder één speeldag in.

V.l.n.r. Rufus, Matteo, Rafael en Jule (VAS C1)

Matteo (aan bord 2/3) was topscorer van de C1 met 6,5 uit 8.

VAS A2 speelde in de Promotieklasse A. Ivo, Ryan, Julia en Jade eindigden in de middenmoot met 6 mp uit 7 wedstrijden. Topscorer werd Julia (bord 3) met 5,5 uit 7. Pjotr viel één speeldag in.

Jade en Julia (VAS A2)
Ryan en Ivo (VAS A2)

VAS A1 was debutant in de Meesterklasse A (na het kampioenschap in de Meesterklasse C vorig jaar!). De echte vorm was er niet bij het kwartet Khoi, Eline, Job en Kasper (met invallers Charles en Robin) met een plaats precies in het midden tot gevolg (8 mp uit 8 wedstrijden). Een plaats in de top heeft er nimmer ingezeten.

Robin en Job (VAS A1)

Kasper (aan bord 4) was topscorer met 4,5 uit 6.

In de Meesterklasse D hebben de twee teams van VAS geen rol van betekenis gespeeld.

Voor de D2 (Kayen, Tobias, Wessel, Mick, Roy, Ivan en Emiel) gold dat het voor bijna iedereen nieuw was om op landelijk niveau te spelen. Heel leerzaam deze ervaring. De 4,5 uit 9 van Tobias is klasse!

De D1 (Ingo, Olivier, Lan, Florian en Kayen) was niet in geweldige vorm en eindigde op de 16e plaats met 9 mp uit 9 wedstrijden. Topscorer (aan bord 2) was Olivier met 6 uit 9.

Kayen, Lan, Olivier en Ingo (VAS D1)
V.l.n.r. Roy, Emiel, Tobias en Mick (VAS D2)

Eindstanden en uitslagen JCC 2019-2020

Tekst: Cornelie Wiersma; foto’s: Meike Zanoli en Gundula Cordes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *