VAS 2 hard onderuit tegen Paul Keres 2

Door Milo Bogaard

Dat het geen makkelijke middag tegen onze Utrechtse tegenstander zou worden was duidelijk aan het elo verschil, maar de schrobbering die geberurde hadden we niet aan zien komen.

Pluspuntje van de wedstrijd was dat Eline een uitstekende partij speelde en overtuigend een punt pakte tegen de sterkste speler van de tegenstander, dat belooft wat voor de rest van het seizoen!

Hiermee was het meeste positieve wel gezegd. Milo en Han bouwden goede stellingen op maar gaven het weg in tijdnood, Milo door maar meteen in een zet een volle dame weg te geven in een paardvorkje.

Ruim voor die tijd was Pim al op gedecideerde wijze matgezet op de koningsvleugel en even later moest David het ook voor gezien houden.

Hiermee kwam de stand in de tijdnoodfase al op 4-1 voor Paul Keres. De tegenstander van Elco zag dit en bood maar remise aan. Elco bezag de puinhoop die resteerde op zijn eigen bord en de die van Jan en Sierk en nam dankbaar het halve bordpuntje aan. Jan en Sierk hadden beide matige stellingen die met veel geploeter mogelijk remise op konden leveren. Geploeterd werd en nog wel maar punten kwamen er niet meer,  6,5-1,5 voor Paul Keres 2 dus. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *