SGA: VAS 3 (T)ERROR

Door: Remy Hakvoort

In de 1e klasse van de SGA verkeert VAS 3 in grote degradatiezorgen. Daarom was het van het grootste belang dat er tegen directe concurrent Amsterdam West 3 punten werden gepakt.

Met een tactische opstelling werd er stipt om 20uur gestart met de wedstrijd.

Over de partij van Matteo kan ik kort zijn. Hij was binnen het half uur klaar. In een Hollandse opening veegde hij zijn tegenstander compleet van het bord. Echte terror voor zijn tegenstander dus. 1-0.

Op bord 7 speelde Dick een zij-variant van de Siciliaanse draak. Nadat er wat lichte stukken + de dames waren geruild, Dick een open b-lijn voor zijn toren bemachtigde (maar hiervoor wel rokade voor altijd moest opgeven) besloten beide heren tot remise. 1,5 – 0,5.

Samuel op het kopbord had het de hele partij lastig. Zo lastig dat hij, nadat er een toren de 7e rij had binnen gedrongen, pardoes een loper cadeau gaf. Error! 1,5-1,5

Elmer had gedurende lange tijd toch het beste van het spel en stond ook materiaal voor. Ergens ging wat fout (error) en werd hij gedwongen een kwaliteit te geven om zo een inferieure stelling te verdedigen. Dit probeerde hij uit alle macht, maar het mocht niet baten. 1,5-2,5

Wesley verbruikte veel tijd om de zaken in zijn partij op orde te krijgen. Hij wist 2 pionnen mee te snoepen. Maar toen de stelling daarna open ging, beging hij een blunder=ERROR! Hij verloor minstens een vol stuk! 1,5-3,5

Niels Hoefsloot kreeg een Benoni-setup tegen. Hij wist met goed spel continu druk te houden op de zwakke a-pion van zijn tegenstander. Ergens in het middenspel miste hij een mooie combinatie om materiaal te winnen, ook zonder deze combinatie hield Niels een prima stelling. Uiteindelijk lukte het hem om een vrije c-pion te creëren. Die bezorgde hem terecht een vol punt. Terror. 2,5-3,5

Op het 6e bord had Ivo een wilde partij. Hij stond afwisselend beter, minder beter, minder om uiteindelijk toch aan het langste eind te trekken. Dankzij het handig omspelen van zijn toren wist hij zijn tegenstander tot opgave te dwingen. Terror. 3,5-3,5.

Dankzij de overwinningen in de staart was het zowaar nog een echte wedstrijd geworden.

Ikzelf was als laatste nog bezig. Ik kwam goed uit de opening (veel stukken ontwikkeld). Toen daarna bijna alle stukken werden geruild zag ik een dubbele aanval over het hoofd die mijn een pion kostte. ERROR! In een poging nog wat van de stelling te maken offerde ik nog een pion (met compensatie, dacht ik). Het bleek echter allemaal wel te houden voor mijn tegenstander, dus was ik gedwongen om een stelling van loper + pionnen vs. paard + verbonden pionnen te verdedigen. Mijn tegenstander speelde het keurig uit. 3,5-4,5.

De strijd tegen degradatie is er niet gemakkelijker op geworden. We spelen nog tegen Fisher Z( de onbetwiste koploper ), ENPS (matchpuntje zou mooi zijn) en Caissa. Daar moet het gebeuren!

#VAS 3RatingAmsterdam West 3RatingUitslag
1Samuel Cohn1780Jos Kooiker187701
2Elmer van Eeghen1697Paul Helmer185201
3Matteo van Cleef1600Erik Dekker182210
4Remy Hakvoort1696Serkan Ozkoc001
5Wesley Ng1613Andy Gerritsen180101
6Ivo Kroon1673Frank van de Pavoordt179010
7Dick Paulis1822Wim van Tuyl1780½½
8Niels Hoefsloot0Tom Visser173510
16971808

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *