Bregje Nederlands kampioen!

Onze eigen Bregje Roebers heeft in het Brabantse Waalwijk tijdens het Nederlands Kampioenschap gigantisch huisgehouden. Bij het NK-E was ze vooraf als negende geplaatst van de vijftien deelnemers maar werd ze voor het spelen van de laatste  ronde al kampioen! Van harte gefeliciteerd Bregje!

Bregje behaalde de ongelooflijke score van 8,5 uit 9! Een ongelooflijk indrukwekkend score! Er zaten mooie aanvalspartijen tussen maar ook, en dat maakt voor een Nederlandse titel het verschil, de tactische kansen die ze kreeg pakte ze bijna altijd! Een ode aan de zoekstrategie van de Stappenmethode. Om zo geconcentreerd te spelen is heel knap op zo’n jonge leeftijd, ik ken genoeg senioren die daar wat van kunnen leren. Hieronder een mooi voorbeeld

Wit aan zet

Zwart valt de toren aan, het is verleidelijk om deze dan ook gewoon weg te zetten. Bregje vond echter de hele mooie tussenzet Ld3!!

In ronde 3 speelde ze 1 van de cruciale partijen. Tegen Frederieke die ook nog ongeslagen was speelde Bregje misschien wel haar beste partij. Vanuit het Schots mocht Bregje haar dame vroeg activeren, er volgde een grote stukkenruil en in het middenspel werd met een tactische wending een pion gewonnen. Deze werd met strakke hand verzilverd!

In ronde 4 versloeg ze de laatste achtervolger en was los van de rest van het deelnemersveld.

Zwart zet mat in 2

In deze stelling besliste Bregje het met een mooie mat in 2!

Kortom een geweldig toernooi en een geweldige prestatie van deze jonge topper!

Wel werpt zich binnen VAS de vraag op wat de Roebers kroost als ontbijt krijgt en of dit familierecept binnen de besloten kring van de vereniging gedeeld kan worden!

Geplaatst voor het EK!

De kampioen heeft zich hiermee geplaatst voor het Jeugd Europees Kampioenschap dat hybride wordt gespeeld van 15 tot 21 oktober. Dat betekent dat ze op een lokatie in Nederland spelen, via het internet en met een arbiter erbij.

Uitslagen en eindstand

Alle uitslagen en de volledige stand
https://nkepersoonlijk.nbsb.org/2021/nk_e_persoonlijk_Uitslagen_Meisjes.html

foto’s

(met dank aan Ad Bruijns)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *