De 8e ronde van de Keizer

Waren het de mini stroopwafels, de enthousiaste barvrouw Zwaan, was het het vooruitzicht van wellicht wekenlang geen clubavond? Wat het ook was, voor we noodgedwongen de fysieke activiteiten van VAS moesten staken hadden we nog een zeer geslaagde en goed bezochte clubavond! Met 16 borden, en een externe wedstrijd was het bijna volle bak.

Milo Bogaard overspeelde Ben Wijgers in een goede pot. Ben is echter een taaie en gaat niet zomaar liggen. Zo ook niet. Hij bleef in de partij en sleepte nog een halfje uit het vuur.

Ber Deuss kwam rampzalig uit de opening. De Caro Kann van Niels van Dam vergalde al Ber zijn plezier in de partij die nog moest beginnen. Tot overmaat van ramp gaf hij door een blackout nog een vol stuk cadeau. Dat betekent normaal stukken in de doos. Gelukkig was koploper Niels van Dam zo tevreden met zichzelf en de opening dat hij voor de extra pion ging ipv van de loper. Ber stond nog steeds beroerd, maar had nu in ieder geval een vechtkans. Die pakte hij met beide handen aan! Beetje bij beetje verbeterde hij zijn stelling waar zijn tegenstander het tegenovergestelde deed. Uiteindelijk volgde een volledig verdiende overwinning voor Ber

Matteo pakt de laatste weken veel punten. In een interessante pionnenstructuur leek hij ook tegen Bas zijn kansen te gaan krijgen. Tot een stunt kwam het uiteindelijk net niet. Bas pakte het punt.

Pjotr gaat steeds beter schaken. Dat uit zich onder andere in de manier waarop hij achter het bord zit. Tegen Ingrid speelde hij geconcentreerd en won terecht!

Zijn maatje Senya wist het Jerry lastig te maken. Alleen toen er even geen duidelijk plan was gooide Senya er een volle loper op h3 tegenaan. Dankbaar nam Jerry de gift aan. Onvoldoende compensatie voor Senya resulteerde in een nederlaag.

Ingo speelde ook weer eens mee. In een partij met wisselende kansen bood hij Han remise aan. Daarvoor was Han zo zei hij terecht niet naar de clubavond gekomen. Zo’n mentaliteit bewonderen wij bij VAS! Met een nul keerde Han huiswaarts. Mooi resultaat voor Ingo!

Andy speelde tegen Jos. Andy is met de witte stukken voor iedereen gevaarlijk. Hij vliegt je het liefst zo snel mogelijk naar de keel. Dat is een fijne strategie. Alleen in Jos heb je dan een lastige tegenstander. Die pareert rustig de dreigingen. Verbetert onderwijl zijn stelling en uiteindelijk als de ophef voorbij is accepteert hij de felicitaties. En zo geschiedde.

De wedstrijdleider was blij verrast om Roelof op de club te zien. Nadat hij in het weekend een toernooi in Amersfoort had gewonnen met zijn vrienden kreeg hij blijkbaar de smaak te pakken. In Ben trof hij een pittige tegenstander voor zijn comeback. Dat deerde Roelof niet. Hij pakte in een goede pot het punt.

Iuliana verloor in het middenspel verwikkelingen tegen John materiaal. De ver opgerukte a-pion bleek onvoldoende compensatie en John incasseerde het punt.

Theo Pont is de reden dat we bij VAS de dopingtest aan het overwegen zijn. Het is indrukwekkend hoe hard het niveau en de resultaten van Theo vooruit gaan. Met wit werkte zijn stukken ook tegen Robbert uitstekend samen. De gaten in de zwarte koningsstelling braken Robbert op enTheo won weer!

Waar het enkele weken terug de dag van de Nielsen was, was het deze clubavond hun teloorgang. Niels Hoefsloot moest incasseren tegen Elco. Wat overigens geen schande is. In het weekend had Elco nog FM Danny de Ruiter op remise gehouden.

Ryan schoot in zijn partij tegen Laura een bok in de opening. Laura speelde echter net te gehaast waardoor ze de kans pas zag toen ze haar zet reeds had gedaan. Ryan is niet een schaker die veel kansen weggeeft. Laura bood nog dapper tegenstand maar ging uiteindelijk ten onder. Ze is wel op de goede weg en gaat nog zeker punten pakken!

Samuel speelde tegen Jorik. Jorik in het zonnige Bonaire. Samuel in het druilerige Amsterdam. Jorik mist echter de vorm en de vastheid die hij weken had. Met een mooie combinatie won Samuel materiaal. Vervolgens stormde hij met grof geschut op de witte koning af. Toen de stofwolken waren opgetrokken scheen de zon in Amsterdam.

Waar Sierk een week eerder nog een tik op de kin kreeg versloeg hij deze week in een mooie pot Roland. Roland moet daardoor in de stand een pas op de plaats maken. Sierk meldt zich juist bovenin.

Yong Hoon weet dat hij aan de bak moet om de tweede cyclus te winnen. Dat is een klusje dat aan hem wel besteed is. Hij versloeg in een goede pot Milan.

Huong Do tot slot speelde een ijzersterke pot tegen Daan Schaink. Wat is haar ELO vroeg Daan. ‘Rond ELO 1650’: was het antwoord. ‘Dat slaat nergens op, ze is veel sterker!? Ze zag alles’: Aldus Daan. In de wederzijdse tijdnood kreeg Daan echter tot zijn kans. Met een smerige schwindle won hij groot materiaal en volledig onterecht (zijn woorden) de partij!

Voor de stand klik hier

uitslagen

ronde-8uitslagendef

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *