Meneer Beer wint 1e online avond!

De eerste online clubavond werd zeer goed bezocht! Het toernooi mocht 30 deelnemers verwelkomen. Hierbij moesten natuurlijk wat obstakels overwonnen worden.

‘Ik kan de club niet vinden

‘Het lukt me niet om me aan te melden voor het toernooi’

‘de link werkt niet’

‘Ik snap de nuances van de Najdorf niet’

Maar toen dat allemaal gelukt was ging het toernooi van start. Omdat dit de eerste kennismaking van het VAS was met online spelen werd gekozen voor een simpel format. Er werden 5 rondes Zwitsers gespeeld met 10 min. pppp. De indeling verliep volledig automatisch. Dat heeft enkele voordelen, maar ook een nadeel; er waren geen pauzes.

De meest daverende sensatie vond al vroeg in het toernooi plaats. Remy versloeg namelijk Yong Hoon!! Een schitterende prestatie. Helaas kon hij deze stunt geen vervolg geven.

Jordi Gernaert had moeite om de clubavond fysiek te bezoeken. Gebrek aan tijd en de afstand maakten dat het er ondanks goede voornemens niet van gekomen. De digitale drempel bleek een stuk lager. Hij deed tot het einde mee voor de prijzen. Uiteindelijk eindigde hij op de gedeelde tweede plaats met Milan.

Jordi was overigens niet de enige speler voor wie de digitalisering van de clubavond een uitkomst bleek. Het was leuk om ook Karel Terstall, Martijn van der Eijk en oud lid Hilke van den Berg te begroeten.

Deze laatste bleef het hele toernooi ongeslagen en won zo het eerste toernooi overtuigend!

We zijn als bestuur nu aan het kijken naar een aantal structurele formats. Meer nieuws hierover volgt via de gebruikelijke kanalen.

Het Podium

Top 10 Eindstand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *