VAS SGA 2 haalt uit in Diemen

VAS 2 trof in Diemen een verzwakt Oosten-Toren aan en haalde flink uit.
Wim Eveleens en Bas Haver maakte hun debuut voor VAS.

Na een prettige ontvangst namen we plaats in een zaaltje boven de lokale fanfare. Prima muziek als je er geen last van hebt en dat laatste was niet het geval.
Oosten-Toren is een van de uitgesproken degradatiekandidaten dit seizoen maar het team uit Diemen had anders dan wij al wel twee keer gewonnen. Zonder een paar van hun sterkste spelers traden ze aan tegen VAS 2, hetgeen niet verstandig bleek te zijn. De wedstrijd zelf was eigenlijk nooit echt spannend en al snel was het duidelijk dat er een grote uitslag zou worden neergezet.

Joris was al na 15 zetten klaar tegen een vrij solide opzet. Dat geeft tijd om rustig de borden te bekijken en de verplichting om een verslag te schrijven.
Iedereen stond toen al erg prettig met uitzondering van Charles. Onze jongste speler moest het opnemen tegen een ervaren koffiehuis-schaker en was in een rommelvariant dan ook wat minder goed thuis als zijn tegenstander. De witspeler dirigeerde al zijn stukken richting de zwarte koning en er moest gevreesd worden voor het leven van Charles. Zoals altijd bleef onze man onverstoorbaar zijn zetjes doen en toen de tegenstander een winst miste en daarna ook nog eeuwig schaak uit de weg ging werd duidelijk dat er een grote overwinning behaald ging worden.

Het enige chagrijn was van Ticho die na een degelijke opening twee tempi meer had in een goede variant maar daarna geen zet meer wist te verzinnen. Nadat hij een pion had weggegeven wist hij af te wikkelen naar een toreneindspel met een pion minder dat hij vrij eenvoudig op remise wist te houden.

Altijd goed als je een uitstekende techniek kunt demonstreren maar als je dan de enige bent die een halfje laat liggen is dat best zuur.

De overwinningen van Elco, Milan en Ed zijn nooit in gevaar geweest al was het door de ongelijke materiaalverhouding op het bord van Ed (Dame vs 2 lopers) niet altijd even overzichtelijk.

Bas en Wim spelen intern bij VAS maar kennen elkaar van Santpoort. Een team dat in de klasse zit van VAS 2 Zaterdag. Bij hun debuut zaten ze geheel toevallig ook nog naast elkaar . Bas speelde behoudens een kleine hapering een prima partij.

Wim werd door een ziektegeval pas op het allerlaatste moment gevraagd om mee te doen en deed dat zeer overtuigend. Een fraai debuut bij VAS voor beide.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *