VAS-jeugd tijdelijk onderdak

Vrijwel alle VAS-ers hebben de weg naar Jeugdland inmiddels gevonden, en daarnaast ook een aantal van onze wachtlijst-kinderen. Ieder weekend spelen we op een zaterdag of zondag buiten, al naar gelang het weer. Deze meivakantie verkeren we in een luxe-positie: er prijkt een enorme partytent boven de picknicktafel waardoor een buitje ons niet kan deren. Helaas is ie na komend weekend weg, en zijn we weer overgeleverd aan de elementen!

We hebben dit voorjaar een succesformule in de vorm van twee op elkaar aansluitende groepen. De afgelopen keren speelde de Koning / Dame / Toren groep tussen 14.45 en 16.00, en de Loper / Paard / Pion groep tussen 16.00 en 17.00.

De jeugdcommissie berekende de kans op drie maal achtereen twee oneven deelnemersaantallen (het even maximum niet eens meegenomen): die is heel erg klein. Toch leek het hier op uit te lopen, tot Everest en Zenith aanboden hun logé Eden mee te nemen.

Net toen we wilden beginnen stapte Kay opeens te voorschijn. Het onwaarschijnlijke was gebeurd: na 11+9 en 13+11 hadden we 11+11 deelnemers 😂.

Gelukkig kon de situatie opgelost worden door Ivo in te zetten als coördinaten noemende tegenstander-op-afstand, via Hand-Hoofdschaak (Imre als hoofd van Émilien), en middels een mini-simultaan gegeven door An.

Sta je nog niet in de Buitenschaak-appgroep maar wil je er wel in, geef dan een seintje aan Zwaan.

tekst en foto’s: Zwaan Kraijer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *