VAS schiet uit de startblokken met schaakfeest!

VAS is het seizoen geweldig begonnen! Eigenlijk in de lijn die vorig seizoen al was ingezet. Een schaakfeest met meer dan 60 deelnemers vormt de opmaat voor wat een heel mooi seizoen gaat worden!

VAS Toppers Simultaan

Na de openingstoast met drankje was het tijd voor programma van de avond

Eén van de activiteiten was deelname aan een klok simultaan. Aan de ene kant van de zaal speelde het duo Haver tegen ongeveer 30 schakers.

aan de andere kant van de zaal speelde Eline Roebers tegen 17 schakers.

de simultaangevers hielden enorme huis. Er werd bijna niets verloren. Knappe overwinning waren er wel, voor Matteo van Cleef en Theo Pont, jeugdspelers Take en Abe. Zij konden kiezen uit leuke prijsjes.

Wat alle deelnemers echter deelden was heel veel plezier. First time VAS bezoeker Menno die met nog 1 seconde op de klok voor Eline werd matgezet zat na afloop nog tien minuten in extase; ‘wat een geweldige avond’. Moet je nagaan als hij gewonnen had?!

puzzels, hapjes en een beer

Naast de simultaans was het mogelijk om deel te nemen in een retrogade puzzelwedstrijd. Retrogade problemen zijn schaak puzzels waarbij je in plaats van een oplossing in een toekomstige stelling te zien juist terug moet beredeneren naar het verleden en ontstaan van de stelling/puzzel. Er waren drie puzzels en afhankelijk van je sterkte diende je er een aantal op te lossen om in aanmerking te komen voor een prijs.

er waren heerlijke verse hapjes met dank aan het duo Betty en Jantien. Wraps met zalm, stokjes mozzarella, tomaat, basilicum, kip ketjap uit de oven, zijn slechts een kleine greep uit al het lekkers dat de schakers werd aangeboden deze avond.

tot slot kon men ook schaken tegen de Beer, gekleed in heus beren pak. Deze rol werd door verscheidene sterke schakers ingevuld. Het concept is simpel, de Beer speelt met 1 minuut op de klok, zijn tegenstanders met 5 minuten. Toch verloor de Beer weinig potjes.

Kortom een hele leuke avond. Het is heerlijk om weer begonnen te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *