A cruel Game: Amsterdam West 9 – VAS SGA 5

24 maart 2022

VAS 5 heeft lang moeten wachten op de eerste partij van het seizoen 2021/2022. Maar nu gaat het hard, in maart staan er 3 wedstrijden op het programma. De eerste ronde was succesvol verlopen, dat smaakte naar meer. De tweede wedstrijd was uit tegen Amsterdam West 9.

In het Bilderdijkpark traden we met 1 invaller aan, Filip Schutte, een herintreder bij VAS. Op bord 1 kwam Benno slecht uit de opening, maar de tegenstander gaf pardoes een stuk en weg en vervolgens een kwaliteit. Dat kwam hij niet meer te boven.

Shantanu speelde tegen de op papier sterkste tegenstander maar liet zich daardoor niet intimideren. In de opening werden soepel twee pionnen meegepakt en daarna kwam hij niet meer in de problemen.

Robin stond een pion achter maar de tegenstander had nog maar 30 seconden in een voor beide moeilijke stelling. Op een bepaald moment werden er zetten gedaan met nog 1 seconde op de klok, de toeschouwers kregen waar voor hun geld. Uiteindelijk pakte Robin een stuk en ging de tegenstander daarna door zijn vlag.

Hans had vorige wedstrijd moeten berusten in remise. Deze keer wist hij het keurig af te maken en pakte het volle punt. Felix kwam een pion voor en voerde de druk op de stelling van de tegenstander steeds verder op. Een mooie overwinning was het gevolg.

Onze invaller Filip speelde op bord 8 een mooie partij. In het middenspel werd een loper goed in de vijandelijke stelling gepositioneerd. Vervolgens werd er een koningsaanval opgezet waardoor de tegenstander uiteindelijk een toren moest geven voor een pion. 6 winstpartijen wat een weelde.

Vorige ronde waren Gerton en Bas op het laatste moment van kleur geswitcht en dat pakte goed uit. Dus de teamcaptain dacht never change a winning team. Hier kreeg hij gelukkig eigenlijk ook gelijk in. Bas zette de stelling perfect op en de tegenstander stond onder grote druk omdat er heel veel stukken in stonden. Nadat hij de winst mistte ging het helaas mis.

Gerton speelde een heerlijke partij. Langzaam werd de koningsstelling onder druk gezet en uiteindelijk moest de tegenstander 2 pionnen en een stuk geven om te overleven. Met een stuk meer en een loper en toren van de tegenstander gepend door de dame was het bijna klaar. Op dat moment lijkt de beslissende zet te zijn om het gepende stuk aan te vallen, klaar over uit! Maar… dat blijkt helaas de enige zet te zijn waarmee de tegenstander weer in de wedstrijd komt. Its a cruel
game!


6-2 een mooie uitslag en op naar de volgende ronde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *