KNSB: VAS 2 Krijgt degradatiespook op bezoek

Na afgelopen jaar een prima seizoen in de 2e klasse meegedraaid te hebben startten we dit jaar met een prima team en vol goede moed de competitie. De poule bleek echter wel sterker dan vorig jaar en omdat er ook 3 teams degraderen werd er toch al ergens in de verte een degradatiespook gesignaleerd.

Dat spook was na twee ingecalculeerde maar zware nederlagen in de eerste rondes prominent aanwezig bij de thuiswedstrijd tegen AAS1, een team dat normaal een van de sterkere teams in de poule zou zijn maar dit jaar na diverse verzwakkingen op papier veruit het zwakste team in de poule is.

Weinigen van VAS 2 ontsnapten echter aan de algehele malaise. Joris viel in bij VAS 1 en droeg daar een prima winstpartij bij. Roland had ook nergens last van en versloeg op het tweede bord een degelijke tegenstander.
Toen was de koek wel ongeveer op. Ticho speelde te snel in de opening en ging hard onderuit. Bij Pim ging er op bord 1 het een en ander mis en hij verloor. Job speelde tegens de sterke Rob Lathouwers geen potten breken en noteerde ook een nul.

Hier had VAS 2 geen antwoord op. Han en Elco kwamen er niet doorheen tegen hun wat zwakkere tegenstanders. David kwam een pion achter en kon na lang ploeteren een halfje bijschrijven. Milo kwam met wit overweldigend uit de opening
maar investeerde zeeën van tijd in het vinden van een goed plan. Dit werd niet gevonden en in het toreneindspel ging van kwaad tot erger. Hij kwam nog goed weg omdat zijn tegenstander, dolblij met remise(en daarmee de matchwinst) was en een eeuwige aanval toeliet in plaats van vrij eenvoudig een vol punt bij te schrijven.


Zo bleef VAS 2 achter met nul matchpunten en een enigszins gedeukt ego.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *