KNSB VAS 4: Rollercoaster

Soms is de aanloop naar de wedstrijd al een flinke onderneming. Allereerst kwam Corona weer om de hoek kijken. De maatregelen vielen mee, corona-app en op een gedeelte van de speellocatie mondkapje op. De arbiter van dienst hoopte dan ook dat we op deze manier de volgende ronde ook nog mogen spelen. Daarnaast moesten we natuurlijk met een zo`n sterk mogelijk team aan de aftrap verschijnen. We hadden twee afzeggingen, maar gelukkig kon Rob invallen en waren we daarmee goed op sterkte. Na twee nederlagen was nu het moment om te gaan scoren. Dan moesten we allemaal in Purmerend komen en hier kwam er een kink in de kabel. Iemand had zich verslapen, kwam alsnog zo snel mogelijk richting Purmerend maar strandde in Amsterdam Noord. Het zit niet altijd mee.

Dan de wedstrijd zelf. We begonnen met een 1 – 0 achterstand en de tegenstander kwam in hun sterkste opstelling aan de aftrap. Hoewel dat natuurlijk eervol is maakte dat een resultaat wel wat lastiger. Een tweede tegenvaller kreeg Doran te verwerken. In een moeilijk eindspel waar eeuwig schaak misschien het maximale was werd een schaakje gemist, stuk aangeraakt en moest toen helaas een dame worden gegeven. Geen leuke manier om te verliezen.

Vervolgens begon de zon weer te schijnen. Rob won een pion in de opening en wist die vervolgens vast te houden. In het eindspel vond de tegenstander het snel mooi geweest. Een fijne invalbeurt zo. Benno werd volledig overspeeld, tegenstander gaf in gewonnen stelling een stuk weg. Nadat Benno het eindspel niet zuiver uitspeelde was er een remise stelling op het bord, met nogmaals een blunder werd het toch nog een vol punt, stand weer 2 – 2.

Max had een mooie stelling en leek op weg naar een goed resultaat. Op een bepaald moment stonden alle stukken in maar werd de juiste oplossing om alles te dekken niet gevonden. Tom zat deze keer niet op bord 1, maar speelde weer een goede partij. Tegenstander had vroeg een pion geofferd en op het moment dat die weer naar de tegenstander dreigde te gaan sloeg Tom toe. Twee combinaties op een rij zorgde voor een pion meer en een gewonnen eindspel, 3 – 3.

Casper en Niels waren nog bezig. Beide stonden een pion achter maar streden voor de remise. Hoewel ze zich kranig weerden en het pas rond 6 uur gedaan was konden ze geen resultaat boeken. De tegenstanders speelden het secuur uit. Een 5 – 3 nederlaag was het gevolg. Het voelde alsof er meer in zat, volgende keer beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *