VAS SGA 2 weet ENPS niet weg te blazen

ENPS is een bridgeclub met een schaakafdeling waar een aantal goede schakers zich hebben gemeld. Een paar jaar terug speelde men op eens in de derde klasse knsb maar dat was geen succes. In de Amsterdamse hoofdklasse kan men bovenin meedraaien en stiekem droomt men al van het kampioenschap. Om de koppositie te pakken zou er dan wel van VAS 2 gewonnen moeten worden had de teamcaptain uitgerekend. VAS 2 op haar beurt had de eerste ronde verassend gewonnen van VAS 1 en ging proberen om net als vorig seizoen van ENPS te winnen. 

Uiteindelijk kreeg VAS veel te weinig en moest het aan het einde van de avond genoegen nemen met een 4-4 gelijkspel.  

Die punten kwamen als volgt tot stand:

Op het bord van Elco gebeurde betrekkelijk weinig en beide partijen spraken over een saaie remise. 

Heel anders ging het bij Charles die geruisloos zijn tegenstander overspeelde en aan het einde van de avond met pretoogjes kwam melden dat hij had gewonnen. 

Een erg sterke partij werd gespeeld door Ed die zijn tegenstander geen kans gunde op een resultaat en een goede overwinning boekte.

Een hele harde partij werd gespeeld door Jos die helemaal niets heel liet van zijn tegenstander. Allemaal kracht-zetten en een vroeg punt. 

Een halfje werd nog bijgedragen door Jan die na een goede partij verschillende kansen liet liggen op een beter resultaat. Tactisch werd iets gemist en ook de techniek haperde een beetje. 

De rekenaars hebben inmiddels een 4-1 voorsprong voor VAS kunnen constateren en er waren dus ook drie nederlagen te slikken.

Milan speelde de opening erg goede en kreeg een prachtige stelling op het bord. De tegenstander was opgezadeld met een dubbele geïsoleerde c-pion, Milan had het loperpaar, stond vrij actief en trapte vervolgens in een dubbele aanval tegen oud-Vas speler Aran Köhler.  

Ook Joris overspeelde zijn tegenstander, die sprak van een gewonnen stelling voor zwart, Joris dacht serieus voordeel te hebben. Een minder daadkrachtige voortzetting leek zijn tegenstander de mogelijkheid te geven om af te koersen op een dode stelling met remise als onontkoombaar gevolg. Dat wist Joris te voorkomen al zag hij daarbij wel een trucje over het hoofd.

Ticho ten slotte belande in een heuse koffiehuis partij en leek de hele tijd erg goed te staan. De goede stelling om te zetten tot winst bleek echter nog erg lastig en uiteindelijk verloor Ticho zelfs zijn partij nog. 

Beide teams kunnen nog dromen over mooie resultaten maar vooral VAS heeft het deze ronde erg laten lopen. 

 
#ENPS 1RatingVAS 2RatingUitslag
1Daan Zult2312Ed Baarslag219201
2Wim Luberti2172Ticho Cornelisse205910
3Aran Kohler2149Milan Ramer210110
4Tom Bottema2147Joris van Vuure208810
5Ardin Bosboom2100Jan Roebers2145½½
6Dirk van der Meiden2058Jos ten Hacken203501
7Peter Nitscke1980Charles Molin176601
8Kees Bakker1937Elco Hakvoort1935½½


2107
204044

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *