Eline in de Volkskrant

Onze eigen Eline Roebers maakte in het kader van de success serie Queens Gambit op Netflix deel uit van een reportage over schaken in het Volkskrant Magazine. Leuk om te lezen!

Tekst afkomstig uit Volkskrant Magazine Zoë Spaaij10 december 

Plaats 10 op de ranglijst voor vrouwen, kwam in 2019 in de buurt van een wereldtitel in India

‘Ik schaak vanaf mijn 7de, ik vond school saai en daarom besloot mijn vader mij te leren schaken. Inmiddels oefen ik twee tot vier uur per dag en speel ik dagelijks een wedstrijd op het internet. Dit jaar speelde ik tegen een grootmeester en verloor, maar dat vind ik dan minder erg omdat hij een betere speler is.

‘Mijn favoriete schaakstuk is het paard, want dat kan overal naartoe bewegen en daarmee kun je goed werken tijdens een aanval. Aanvallen vind ik ook het leukste onderdeel van schaken.

‘De Queen’s Gambit (behalve de titel van de Netflixserie ook de benaming voor een openingszet, red.) speel ik eigenlijk nooit, dat is een veel te lastige opening, ik begin vaak met de Siciliaanse schaakopening.

‘Veel van mijn vrienden schaken ook, maar mijn grootste concurrent is Machteld van Foreest. Mijn grootste droom is om later professioneel schaakspeler te worden en misschien ooit het WK te winnen, net als mijn grootste voorbeeld de wereldkampioen Magnus Carlsen.’

Lees het hele artikel hieronder.

https://www.volkskrant.nl/mensen/vrouwelijke-schaakspelers-zien-de-netflixserie-queen-s-gambit-als-een-welkome-zet~bdf4f5e4/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *