Heet avondje VAS

Door Remy Hakvoort


Afgelopen week was het herfstvakantie in Amsterdam. Maar dat is geen reden om niet te schaken. Immers, VAS is tijdens de meeste vakanties gewoon open. Zo ook afgelopen donderdag, 24 oktober. 2019.

Zo waren er 2 externe partijen; VAS 1 – CAISSA 1 (voor het verslag zie elders op de site) en VAS 6 – VAS 4. En uiteraard de Interne Competitie.

Omdat er al een aantal rondes van de Keizercompetitie zijn gespeeld en het tenslotte herfstvakantie was, werd er besloten om een Variantencompetitie te spelen. De 1e ronde van de Variantencompetitie wel te verstaan, want er zullen in het komende seizoen nog meer rondes van deze competitie gespeeld worden. Allen uiteraard met een eigen Variant.

Afgelopen donderdag stond de Variant Fisher Random Chess, oftewel Chess960 centraal. In 6 rondes werd er geschaakt om de prijzen. 17 personen deden mee, inclusief jeugdleider Zwaan en jeugdspelers Charles, Pjotr, Ingo, en Jack. Leuk om te zien!
Bij Chess960 staan de stukken willekeurig opgesteld (met inachtneming van enkele restricties). Hierdoor is van openingen spelen geen sprake en gaat het puur om strategisch inzicht en coördinatie van de stukken.

Ongetwijfeld het hoogtepunt van de avond was een scooter naast Metrohalte Wibautstraat, die in vuur en vlam stond. Alhoewel het een schitterende herfstdag was, (volgens mij lag de temperatuur boven de 16°C ), leek mij dat toch niet oorzaak van de vlammenzee.
Nadat de brandweer was gebeld, en de commotie weer enigszins was gezakt, werden de resterende partijen afgemaakt en was er een prijsuitreiking. Genoemde jeugdspelers kregen een prijs, evenals de top 3; Roland, Joris en Elco.
Voor de volledige stand + uitslagen, zie https://www.vas1822.nl/Vakantie/FischerRandom/stand.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *