Vas SGA 4 veert op ..

na een 2-0 achterstand en slaat in de tweede helft genadeloos toe (door Andy Soest)

Normaliter heb ik tijd genoeg om langs de borden te wandelen, dit keer weinig tijd om de stellingen van ons team goed te bestuderen. Hierbij mijn impressie en voorspelling:

Op bord 1 zit Jelle Treep, een potentiele 1900-plusser. Homme vertrouwde mij toe dat het een erg spannende pot was, ik zag echter een bulldozer die de stelling van Homme aan het verpulveren was. Onze man gooide er ook nog eens een paardoffer uit op f7 en wit sloeg daarna genadeloos toe. Gaat nog minimaal 4 overwinningen boeken.

Op bord 2 zat mijn persoontje, zie mijn verslag, verloren staan en nog winnen. Onvoorspelbaar.

Dan op bord 3. Marten van der Veen. Onze casanova, goed figuur, mooie bos met haar, blinkend witte tanden, ook nog eens model en een ijzersterke schaker. Veel te lage rating, kan makkelijk 1900 plus halen, krijgt van mij het gambietenboekje. Niet vanwege saai spel, integendeel. Juist bedoelt om saaie tegenstanders met saaie theoriekennis te verrassen. Marten is een aanvalsspeler, net als ik, maar veel slimmer en meedogenlozer. Miste ergens volgens mij een kwaliteitsoffer wat direct winnend was, maar Marten stond al beter tot gewonnen en maakte in het eindspel (voor mij te moeilijk) gehakt van Ben. (jaja Marten, je ziet mij weinig aan je bord  maar er ontgaat mij niets) Kon weleens een 100% score gaan halen. 

Op bord 4 Joost, degelijk, betrouwbaar en de man met de lange adem. Vernietigt tegenstanders na hen eerst volledig uit te putten om dan met een ijzersterk eindspel het punt binnen te halen. Een zekerheidje, een soort PSV-tactiek waar Marten en ik meer Ajax spel en risicovol spelen. Dragende kracht. 4 tot 5 overwinningen op komst.

Op bord 5 Simon Buijs, ook een zwaar onderschatte speler. Dwingt zijn tegenstander diens dame op de a-lijn te parkeren, zonder enige bewegingsvrijheid. Stoomt vervolgens op met zijn voetvolk en vermorzelt de altijd nog sterke en onvoorspelbare heer Tjoe-Liong Kwee die vanuit verloren positie wel vaker genadeloos kan toeslaan. Dat liet Simon niet toe. Mooie overwinning. 4 erbij.

Roelof Reinders op bord 6, ook al zo’n man met een veel en veel te lage rating, verloor. Ik heb dat niet eens kunnen zien, ging een beetje te snel. Maar zijn tegenstander, Rommert, is ook zo’n onvoorspelbare speler die soms enorm kan pieken. Kan gebeuren, ik verwacht dat Roelof nog minimaal 4 overwinningen gaat halen of geeft anders geef ik een rondje. (Alleen aan het team)

Bord 7, de overwinning van Tom, helaas niet gezien, sorry. Stille kracht die punten verzamelt. Moeilijk in te schatten, maar nog 4 overwinningen erbij is mogelijk. 

Bord 8, onze nieuwe teamgenoot Mathijs. Staat erg slecht, toren tegen 2 lopers van zijn tegenstander. Dat kan niet goed gaan, en Mathijs verliest ook. Mathijs heeft ook de potentie om nog veel te scoren, ook hier schat ik in dat hij minimaal 4 overwinningen gaat boeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *