Nieuwe schakers vinden hun weg naar VAS

Is het de coronatijd? Is het een hype rond één of andere televisieserie?
Deze maand begon de online cursus voor thuisschakers. En die liep aardig vol: in totaal zestien inschrijvingen! Een afgeladen leslokaal in het Cygnus zou dat betekenen, maar gelukkig hebben we ook flink wat ruimte in ons Zoom-lokaal.
Het is een bijzondere groep geworden, met allerlei diversiteit: gepensioneerden en studenten, mannen en vrouwen, ouders en tieners. Eigenlijk precies wat er ook rondloopt op een doorsnee VAS-clubavond!

Donderdagavond hebben de enthousiaste deelnemers hun eerste toernooitje kunnen meemaken, op Lichess. Alhoewel het tempo (5 min. + 5 sec. per zet) voor sommigen aan de vlotte kant was, werden er leuke potjes gespeeld.
Felix won het toernooi overtuigend. Hij liet één remispunt liggen tegen zijn broer, Robin (die tweede werd). Nick maakte het nog knap lastig voor Felix in de laatste ronde; alleen miste hij net een ingewikkeld matbeeld om de winst binnen te slepen. Na de lessen zal dat niet meer gebeuren natuurlijk 😉
Gerton bereikte de eervolle derde plek door goede strijd te leveren!

We hopen een serieuze competitie op te starten bij onze wederopening. Dus in ieder geval aardig om te weten voor de VAS’ers dat er bij de eerstvolgende échte clubavond wat nieuwe gezichten gaan rondlopen. Een mooie aanvulling in de speelzaal. Tenminste, als dat gaat lukken met de regel van 30 mensen per ruimte; anders zal hun competitie op de eerste verdieping plaatsvinden.

1 Comment

  1. Ha Heren,
    Zo’n bestuur mag er zijn! Schitterend dat jullie zo actief zijn. Niet alleen onze prachtige trainingen op maandagavond maar ook nog dit voor nieuwe leden!
    We snakken allemaal naar een partijtje op de club of een toernooitje maar dat jullie zo ook nog nieuwe leden winnen vind ik maar knap!

    Mijn compliment en tot op het moment waarop wij met een handdruk elkaar weer een prettige partij wensen ga het jullie allemaal goed.

    Tom Prent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *