Drie bekers VAS-jeugd bij GP West

image2
Een klein gezelschap van vijf VAS jeugdspelers nam zondag 22 april tijdens een prachtige zonnige dag deel aan de Grand Prix bij Schaakvereniging Amsterdam West.
De locatie was geweldig voor dit mooie weer: de kinderen konden buiten spelen in de speeltuin, op het voetbalveldje en in het parkje waar het clubhuis zich midden in bevindt.
Jule, Danial, Jay, Kayen en Tobias kwamen voor het merendeel met een beker thuis.
IMG_1643
Jule streed dapper in de 1ste groep met enkel jongemannen, maar had niet geheel haar dag en zag de jongens met de eerste drie bekerplekken vertrekken. Zij heeft echter weer een NK voor de deur, en wie weet maakt dit haar extra scherp, we wensen je al van harte succes toe, Jule!
Danial wist net niet de 3de beker te veroveren in de 2de groep, maar Jay hield de VAS-eer hoog met een mooie 2de plaats in de 1ste groep!
image3(1)
In groep 3 overwon Kayen met 6 punten uit de 7 rondes, en in groep 5 bemachtigde Tobias de 3de prijs waar fel om werd gestreden met 4 punten.
image1(1)
Kayen had zijn lucky day, want hij had met 1 honderdste seconde voorsprong ook de 1ste prijs voor het stukken opzetten gewonnen. De prijs was… een stopwatch :-).
IMG_1642
Volgende keer hopen we meer VAS jeugd te begroeten!
Van de ouders hadden we ook wel een foto mogen maken: het was goed toeven op een bankje in een briesje aan de kade, in de schaduw van de bomen.
Als laatste: dank ook aan VAS-jeugdtrainer en trouwe kracht Ivo, die weer het computerwerk verzorgde!
tekst: Corinna
foto’s: Corinna, Bruno en Peter