Eline mag weer naar het EK!

P1360036

Dit Hemelvaartweekend heeft Eline in Rijswijk een knappe tweede plaats achter Machteld van Foreest veroverd op het NK-D (t/m 12 jaar) in de categorie algemeen. Die prestatie levert haar een EK-ticket op. Zij mag eind augustus naar Riga! Dit wordt al Eline’s derde deelname aan een EK.

P1360030

Andere VAS-jeugdleden die dit weekend aantraden in Rijswijk: Ingo, Jule, Rufus en Lan (de laatste speelde als enige VAS-er bij de meisjes). Zij hebben waarschijnlijk een hele leuke tijd gehad, maar zullen iets minder tevreden zijn over hun puntenaantal. Ingo, Jule en Rufus haalden 4 uit 9, van hen hadden we eigenlijk wel 4,5 uit 9 verwacht. Ook Lan (die op de derde en laatste speeldag haar verjaardag vierde 🙂 had minstens een half puntje hoger moeten scoren.

P1360005

P1360021

Jammer, maar het was wel een feest om deel te mogen nemen aan dit toernooi. Wát een mooie locatie (Don Bosco), met veel groen en een heerlijk sportveld waar fervent gebruik van werd gemaakt. En wát een inzet van de vrijwilligers van de Haagse Schaakbond!

P1360031

Alle kinderen kregen een plexiglazen standaard mee naar huis met daarop een persoonlijk partijfragment. Er waren een Spektakelprijs, een Schoonheidsprijs en een Schoonschrijfprijs (slim van de organisatie, want zij voerden alle notatiebriefjes in op de computer).

P1360062

image

Eerder in de Meivakantie streden vijf VAS-spelers op het NK ABC. Job (B), Khoi, Kasper, Eline (C) en Jule (meisjes C) verbleven een dikke week in Assen. Job was de enige met een ruime plusscore. Hij had in de laatste ronde nog kans om ongedeeld 2e te worden, en dan naar het EK te mogen!
De stelling was volledig remise. Maar…. Job had nog 40 minuten, en zijn tegenstander 2 minuten voor zo’n 20 zetten. Toen gebeurde juist het omgekeerde van wat je hoopt… Job maakte het foutje i.p.v. zijn tegenstander. Helaas.

tekst: Zwaan

foto’s: Tiong