Den Bosch Avontuur, episode 2

P1340612.JPG

Op zaterdag 30 september was het weer zo ver: vier VAS-teams, waaronder één C en drie D-teams, begaven zich naar Noord-Brabant om deel te nemen aan de tweede speeldag van de JCC (KNSB Jeugd Club Competitie).

Deze keer had het eerste D-team gelukkig Eline aan bord één. Khoi was opnieuw afwezig, ditmaal niet vanwege het EK schaken, maar omdat hij deel nam aan een Wiskunde Olympiade 🙂

P1340613.JPG

Er werd gespeeld met een zeer gecompliceerd systeem van invallers. We kwamen er namelijk (nogal laat) achter dat je invallers niet ongestraft in hogere teams kunt laten spelen. Bij de derde invalbeurt zijn ze plotsklaps vast lid van dat team geworden! Sommige spelers hadden we dus al ‘opgebruikt’, zoals Matteo en Rafael. Vandaar dat Aadi (2 rondes) en Rufus (1 ronde) deze keer moesten bijspringen in VAS D1.

Uit VAS D3 vielen op hun beurt spelers in in VAS D2: namelijk Lan, Pjotr en Danial, omdat ook Suvan en Samson al eerder doorschoven. Wat ons achteraf gered heeft in deze hele doorschuifkwestie was het feit dat VAS C1 op de eerste speeldag vanwege het afwezige Almelo in de eerste ronde een bye had 🙂

Gelukkig was Jan Roebers mee, die de strategie kon bepalen. Want VAS heeft natuurlijk een doel: het zou geweldig zijn als VAS D1 kampioen zou worden…

En hoewel ze nog steeds aan kop staan, was het opnieuw erg spannend.

P1340616.JPG

In het kort de loting:

VAS D1
# 4 STB D1 (stichting Topschaak Brabant) 4-0
Serieuze tegenstander met knappe zege van Kasper op Constantijn Beukema.
# 5 Klim-op D2 (Rotterdam) 3-1
Invaller Rufus scoort een puntje voor de D1 tegen Alaya Retel-Helmrich.
# 6 Almere D1 3-1
Dit was natuurlijk een match die er zeer toe deed (daarom was deze keer Aadi opgesteld), en gelukkig zijn de twee matchpunten binnen.
Het gevecht ging door tot laat…Eline versloeg Daniel Kutchoukov.

VAS D2
# 4 Leiderdorp D1 1.5-2.5
Helaas verloor één van onze spelers op tijd.
# 5 Minerva D1 (Hengelo) 4-0
Dit ging weer erg gemakkelijk.
# 6 Magnus Leidsche Rijn D2 2-2
Met dank aan Rafael, voor het scoren van de gelijkmaker. Uitstekend volgehouden!

VAS D3
# 4 MSV D1 (Meppel) 1-3
Jammer: VAS had hele goede kansen! Suvan, Samson en Pjotr begonnen voortvarend. Hun tegenstanders waren niet de minsten: twee Molanussen en Wessel Adema.
# 5 KC Chesscool D1 (Kennemer Combinatie, Haarlem) 1.5-2.5
Weer prachtig spel van Suvan tegen Stella Honkoop, helaas niet met een punt als resultaat. Samson lukte dit wel tegen Amelia Jonkman.
# 6 bye
In de derde ronde had VAS D3 een…bye! Niet leuk natuurlijk, maar wél twee gratis matchpunten, en die had dit team echt nodig. Nu kunnen ze de laatste speeldag weer in het midden meedraaien.

P1340618.JPG

Zo ingewikkeld zit het in elkaar: zeven spelers hebben al voor VAS D1 gespeeld (straks met Khoi erbij acht), negen voor VAS D2 en acht voor VAS D3!

VAS C1 houdt het voorlopig bij haar vier vaste spelers: Jonah, Jule, Jade en Olivier.

VAS C1
# 3 Moira Domtoren C1 (Utrecht) 1.5-2.5
Pittige tegenstander met op bord twee Jessie Mang. Mooie zege van Jonah op Kylian Bijvank. Jade speelde knap remise tegen Twan Leenaers.
# 4 Pionnetjes C1 (Schiedam) 1-3
Wéér een pittige tegenstander (het is ten slotte de C en alleen Jonah is al een echte C, Jade en Jule zijn D-spelers en Olivier nog een E!) met Diego Kaersenhout op bord één. Olivier haalde het punt binnen.

P1140204

Op 11 november wacht het C-team haar vijfde en zesde ronde in Den Bosch, (Gundula, we rekenen op jou voor een verslag!) en pas op 9 december speelt ook de D weer, ditmaal eindelijk met kopman Khoi Pham aan bord 1 van VAS D1.

Wordt vervolgd!

P1140209

Zwaan