58 deelnemers telde onze GP, de eerste van het seizoen.

P1340670.JPG

Er ging in het begin het een en ander mis waardoor we wat vertraging opliepen, maar zoals vaker bij tegenslagen leden de sfeer en eensgezindheid daar juist niet onder. Iedereen vond het een zeer geslaagde dag!

P1340654.JPG

In groep 7, iets groter dan een achtkamp met 10 kinderen en een Zwitsers indelingssysteem, was er weinig twijfel mogelijk over de winnaar: VAS-speler Arseniy Shirayev stond slechts een half puntje af op zeven partijen. Klasse! Tweede en derde in deze groep werden Manio Ramalho en Agastya Manjunath.

P1340639.JPG

Groep 6 werd gewonnen door Omer Gunes, met 7(!) punten. Er was maar één andere speler die dat dit toernooi lukte. Een punt daar achter volgde zijn broer, Emirhan Gunes (veel schaaktalent in deze familie!) en weer een punt daarachter, op de derde plek, Levi Ozinga.

P1340629.JPG

In groep 5 vinden we het beste meisje van dit toernooi: Solange Lieuw (6 punten), op de voet gevolgd door tweelingzus Ségolène, maar omdat Marijn Waldorp ook vijf punten haalde en van Ségolène won, posteerde hij zich tussen hen in op de tweede plaats.

P1340658.JPG

Groep 4 had een duidelijke winnaar: Artem Tykhonov verzamelde 6 punten. Drie spelers haalden 4.5 punt en kwamen in aanmerking voor plaats twee en drie. Manixia Wortman won van haar beide concurrenten Jeffrey Knol en Kayen Chardon en eiste daardoor plek twee op. Op onderling resultaat tegen Daniel won Kayen de laatste beker.

P1340684.JPG

In groep 3 komen we de andere ongeslagen schaker van dit toernooi tegen: Edmond Labruyère.
Achter hem op flinke afstand twee spelers met 4 punten, namelijk Pjotr ten Berge (tweede op onderling resultaat) en Aadya Agarwal (derde).

P1340663.JPG

Groep 2 kende twee sterke speelsters: Anouk Ubbink behaalde met 5.5 punt de eerste plaats en Jet de Zoeten werd met 4 punten derde. Op de tweede plaats met 5 punten onze Daniel van Cleef!

P1340699.JPG

Groep 1 tenslotte, enigszins uitgedund doordat zoveel toppers boven de Super-GP speelden, kende een afgetekende winnaar: Tommy Grooten, nog maar zeven jaar, maar naar bleek (voor de meesten te laat!) een geduchte tegenstander. Alleen Jule Cordes lukte het Tommy op het bord te verrassen. Zo werd een mannetje van drie turven hoog winnaar van het Enrico Vroombout Zwarte Veulen Jeugd Grand Prix Toernooi.
Ingo Bello en Daniel Knol haalden beide 4 punten, op onderling resultaat werd Daniel tweede en Ingo derde.

P1340705.JPG

De door John Pex gemaakte spectaculaire wisseltrofee (een wapenschild met Zwart Veulen) voor het beste meisje ging naar Solange Lieuw uit Almere en de grote wisselbeker voor de winnaar van de A-groep (en dus van het toernooi) naar het jonge toptalent Tommy Grooten uit Eindhoven.
Solange en Tommy, jullie moeten er dus wel bij zijn volgend jaar, om de wisselbekers in te leveren of jullie titel te verdedigen!