Het ONJK 2017 van Eline

Door Eline Roebers

Dit jaar deed ik voor de vierde keer mee aan het ONJK in Borne (7 tot en met 12 augustus). Hier een kort verslag van mijn eigen toernooi.

Ronde 1

Aangezien ik vooraf vijfde geplaatst in de C-groep (t/m 14 jaar) stond werd ik naar beneden ingedeeld, in dit geval met zwart tegen Daan Hubers (1387). Hij werkte meteen mijn theorie uit door 1.e3 te spelen (ik zag wel dat hij later het toernooi 1.b4 had gespeeld dus niet echt van de hoofdvarianten was),  het werd uiteindelijk een Hollandse Leningrader met d4,c4,b4,a3 en e3. Hij wist daar niet veel raad mee en verloor 2 pionnen en even later de partij.

Ronde 2

Dit is een van mijn favoriete partijen van het toernooi. Mijn tegenstander (Johan Heskes (1600)) had deze partij volgens mij voorbereid doordat hij Flankgambiet met 3.e5 speelde. Hij speelde een iets mindere zet dat op zich nog wel kon maar dan moest hij d5 gaan spelen, dat zag hij helaas voor hem niet en op zet 17 stond hij mat.

Ronde 3

Deze ronde moest ik tegen Quinten Salomons (1633). Dit was niet mijn favoriete partij. En al helemaal niet doordat ik meerdere malen kon winnen en toen zelfs blunderde en verloor.

Ronde 4

Deze ronde moest ik tegen Mark Warnaar (1521*), Ik had van verschillende kanten gehoord dat hij sinds kort weer actief is in het schaken. Het Flankgambiet bleek een uitstekend bestrijdingsmiddel te zijn dit toernooi en deze ronde liet het ook zijn krachten zien, ik kreeg een stuk voor 4 pionnen maar de druk die ik had gaf doorslag aan deze partij.

Ronde 5

In ronde 5 speelde ik met zwart tegen Elmar Roothaan (1659). Ik won met zwart een pion maar hij kon het (helaas) dichtschuiven, dus dat was een vrij saaie remise.

Ronde 6

Ik moest deze ronde met wit tegen Alisha Warnaar (1560), de zus van Mark (zie ronde 4). Ze speelt net als haar broer Siciliaans, dus heb ik Flankgambiet maar weer uit de kast gehaald. De partij was dit keer niet zo spectaculair als de vorige twee keren dat ik wit had maar dat was niet heel erg. Het was een geinige partij, dus prima.

Ronde 7

Deze ronde speelde ik tegen David Toval (1742) uit Duitsland. Na een heel saai begin besloot ik er maar herhaling van zetten van te maken aangezien er niet meer in zat, dus bood ik remise aan, hij begreep het niet dus speelde hij verder, een zet later bood hij remise aan maar dat snapte ik niet, dus speelde ik verder, toen bood ik weer remise aan en dat werd (eindelijk) geaccepteerd.

Ronde 8

Deze ronde moest ik met wit tegen Jie-Ren Tjin A Lien (1620). Ik won in het Flankgambiet mijn pion terug met nog een pion rente en toen was het snel afgelopen (1-0).

Ronde 9

Om mijn meisjeskampioenstitel (bijna al) veilig te stellen speelde ik tegen Bram Albertus(1616) in 11 zetten remise. Ik ging ervanuit dat Nina de Putter niet ging winnen van Onno Elgersma (dat werd inderdaad remise).

Ik werd uiteindelijk vijfde (6,5 uit 9) en meisjeskampioen.

 

1 Comment

Comments are closed.