VAS-jeugd op ONJK Borne

Negen jeugdspelers van VAS hebben in de zomervakantie deelgenomen aan het ONJK in Borne. Dit unieke meerdaagse jeugdtoernooi wordt (weer) ieder jaar groter; bij deze editie van 2017 deden in totaal 330 kinderen verspreid over diverse leeftijdscategorieën mee.
P1330608.JPG
In de C (met 74 deelnemers de allergrootste groep) speelden een paar VAS-toppers die eigenlijk nog in de D (t/m 12 jaar) hadden mogen uitkomen: Eline Roebers, Matteo van Cleef en Kasper Bleeker.
Kasper werd vorig jaar als eerstejaars(!) D-tje  al Open Nederlands D-Kampioen, dus wilde hij nu zijn geluk in de C beproeven. Dit leverde hem 6 punten op, een gedeelde 7e plaats en een beker.
Matteo, die in een onderling duel Kasper versloeg (altijd jammer als clubgenoten gedwongen worden de ander een punt te ontfutselen!) haalde 5.5 punt en een mooie plusscore.
Eline, vooraf beschouwd als kandidaat voor de titel, werd met 6.5 punt gedeeld 3e en Meisjeskampioen C. Zij heeft daarmee haar NK-ticket al binnen!
Ronde7Tafel2.jpg
Eline tegen David Toval in ronde 7
In de D-categorie (64 deelnemers), deden Rafael Goudriaan, Rufus Ang en Jule Cordes mee.
Voor Jule duurde het toernooi net te lang. Zij liet aan het begin zien wat een potentie zij heeft, maar zakte aan het eind in. Zo eindigde ze met een kleine minscore, maar de knappe remises tegen 3 kopstukken (waaronder Fabian de Vries) staan op haar palmares.
Rafael begon ook met een vliegende start, en leek zelfs serieus kanshebber op de titel. Hij was alleen niet zo bescheiden als Jule en riep al op de derde dag dat het nog nooit zo eenvoudig was om een NK-ticket binnen te halen. Vanaf dat moment kwam hij de man met de hamer tegen…
Rufus speelde een zeer degelijk toernooi, zonder uitschieters naar beneden, maar wel met drie uitschieters naar boven, waaronder remise tegen de latere algemeen D-kampioen Lise Heskes. Zo schaakte hij een prachtige plusscore bij elkaar.
P1330582.JPG
Rufus voor de eerste ronde
Over plusscores gesproken, in de E (32 deelnemers) speelde Daniel van Cleef uitstekend. Aanvankelijk als 20e geplaatst eindigde hij op een gedeeld 10e plek met 7 uit 13. Klap op de vuurpijl was zijn remise in de laatste ronde tegen de als 2e geplaatste jeugdspeler Max Pick uit Duitsland.
Jay Coffeng, ook uitkomend in de E, deed voor het eerst mee in Borne en moest even wennen maar herstelde zich prima. Eén van zijn mooiste wapenfeiten was een remise tegen Katja Tangarife Ramirez. Jay speelde in de laatste ronde op tafel 6 en eindigde met een ruime plusscore.
IMG_1990.jpg
Jay in het publiek bij de openingsceremonie
Samson Reina was, als jongste van de VAS-delegatie, de enige die twee toernooien speelde. De eerste drie dagen een F-toernooi (met 25 deelnemers) waar hij als 5e eindigde met 5.5. uit 9. Van Samson kun je meer verwachten, en dat liet hij in het tweede, gemengde FGH-toernooi (37 deelnemers) zien: hier werd hij 4e met 6.5 uit 9. Wel kwam mij ter ore dat hij zich aan het bord niet als een heer had gedragen?!
IMG_2080.jpg
Samson met Yannick Husers in de analyseruimte
DSC_0080 (2).jpg
Volgend jaar met nog meer VAS-jeugdleden naar dit leuke toernooi?
Dat moet lukken!
Zwaan