Kasper Bleeker wint GP Caïssa

Kasper Bleeker gaat hard vooruit tegenwoordig

Kasper Bleeker is de glorieuze winnaar geworden het GP-toernooi van Caïssa. Hij scoorde in de allerhoogste groep maar liefst 6 punten uit 7 partijen. Ook in andere groepen eindigden VAS’ers bovenaan.

 

Maar eerst terug naar de prestatie van Kasper. Hij is de laatste tijd ontzettend goed bezig en scoort bij alle toernooien zeer goed. Winst in dit GP-toernooi is zijn beste wapenfeit tot nu toe. Kasper speelt bij twee verenigingen: VAS en Caïssa. De hoogste groep van dit Grand Prix Toernooi liep over van de sterke schakers: Nederlandse kampioenen, regionale kampioenen en gewoon heel sterke schakers. Velen spelen bij VAS, zoals Leon Reina (derde plaats), Ivo Kroon (vierde), Eline Roebers (vijfde) en Matteo van Cleef (zesde). Ook in andere groepen wisten jeugdspelers van het VAS de gouden medailles te pakken. Dat lukte Ingo Bello (groep 2) en Daniel van Cleef (groep 5).

VAS’ers die zilver wonnen, waren Jonah Nienkemper (groep 3, gedeeld winnaar), Max de Vreugt (groep 6) en Luuk Overweel (groep 12). Bronzen bekers gingen naar de VAS’ers Leon Reina (groep 1), Rufus Ang (groep 2), Senya Krasikov (groep 7) en Jule Cordes (groep 10).

Kortom, wederom vielen heel veel jeugdspelers van VAS in de prijzen. Bij bijna elk GP-Toernooi is het wel zo’n beetje raak. Doe daarom altijd mee als er een GP-toernooi wordt georganiseerd. De komende weken zijn er andere toernooien: op 9 en 10 januari het PK-D (voor jeugd geboren in 2004 en later) en eind deze maand het PK ABC (voor jeugd geboren in 2000 en eerder) én het PK-E (voor jeugd geboren in 2006 en later). Meld je daarvoor aan. De PK’s zijn voorrondes voor Nederlandse jeugdkampioenschappen.

De volledige eindstand van de GP Caïssa staat op www.sgaschaken.nl
 
tekst: Enrico Vroombout